Na 40-150 2.8 poza cashback nie było u nas przecen. Chyba, że piszesz o USA - tam rzeczywiście przez jakiś czas był 200$ tańszy.
Na 40-150 2.8 poza cashback nie było u nas przecen. Chyba, że piszesz o USA - tam rzeczywiście przez jakiś czas był 200$ tańszy.
Miałem dziś tą bestię w rękach przez chwilę, ładnie rysuje, ładnie rozmywa, znakomicie szybko ostrzy, ale ten rozmiar... Myślałem, że trafi do mojej kolekcji ale jeśli się nie ma E-M1 lub E-M5 z gripem to raczej mało komfortowy w użyciu i z tego powodu nie jestem skłonny zamienić 25mm f/1.8 na ten słoik. Gdybym zarabiał na fotografii to pewnie z nową jedynką lub starą bym się zdecydował od razu.
Żeby mieć czadowe rozmycie i papierową GO to skonstruuję sobie gumowe mocowanie ze starymi szkłami OM najwyżej ; )
Wiesz lepiej na czym bym pracował? Brawo dla Ciebie.
Po prostu zakładam, że gdybyś był stolarzem, to byś nie kupował pozłacanych młotków. W skutecznej działalności zarobkowej obowiązuje rachunek ekonomiczny.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
No to w takim razie źle wiesz. Wybrałbym to. co napisałem i nie wmawiaj, że byłoby inaczej. Bez sensu podważasz moją opinię na dodatek nie wnosisz nic do wątku o tym obiektywie. Z mojej strony koniec rozmowy poza tematem.
Olympus M.Zuiko Digital ED 25 mm f/1.2 PRO - zdjęcia przykładowe na stronie optyczne.pl
http://www.optyczne.pl/10329-news-Ol...5%82adowe.html
np.
Jak dla mnie bokeh nie ma tego czegoś co z FF. Tej słynnej plastyki.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska