Zobacz wyniki ankiety: Głosowanie PopRAWka 6/2016, wybieramy jedną pracę

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1. A56

16 45,71%
  • 2. andtor2

4 11,43%
  • 3. henry1

1 2,86%
  • 4. Krakman

6 17,14%
  • 5. LuiN

3 8,57%
  • 6. Ola_Olga

0 0%
  • 7. apz

1 2,86%
  • 8. Rabbit

1 2,86%
  • 9. RafS

1 2,86%
  • 10. rotkif

1 2,86%
  • 11. Saboor

1 2,86%
Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 124

Wątek: popRAWka 6/2016

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria
    Gratulacje dla zwycięzcy
    A kto jest autorem 3 popRAWki?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edorka Zobacz posta
    ...A kto jest autorem 3 popRAWki?
    Uważam, najlepiej by było, aby po zakończeniu głosowania, prowadzący wpisał w ankiecie zamiast: Saboor-001, Saboor-002,...itd. właściwe nicki autorów prac. Nie wątpię, że ma takie uprawnienia/możliwości. Fakt, wiąże się to z jakąś tam pracą i pochłoniętym czasem...
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Uważam, najlepiej by było, aby po zakończeniu głosowania, prowadzący wpisał w ankiecie zamiast: Saboor-001, Saboor-002,...itd. właściwe nicki autorów prac. Nie wątpię, że ma takie uprawnienia/możliwości. Fakt, wiąże się to z jakąś tam pracą i pochłoniętym czasem...
    Wiesz, kodowanie autorów wynika z troski o annimowość i obiektywnośc głosowania, nie chodzi tu o promocję Saboora, bo tej to akurat on niekoniecznie potrzebuje...

Ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację gdzie poprawkę poprowadzi ktoś inny i wybierze podobny lub inny system kodowania. Ja w FM promuję kolejne miesiąe roku.... kalendarz...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 16.10.16 o 09:46
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Wiesz, kodowanie autorów wynika z troski o annimowość i obiektywnośc głosowania, nie chodzi tu o promocję Saboora, bo tej to akurat on niekoniecznie potrzebuje...
    Nie bardzo rozumiem, albo raczej Ty nie zrozumiałeś mojego wpisu.
    Pisałem o ujawnieniu autorów prac po zakończonym głosowaniu i zamknięciu ankiety.

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria
    No właśnie...w popRAWce nikt nie wie na czyją pracę głosuje ale po zakończonym głosowaniu fajnie byłoby się dowiedzieć czyja praca zdobyła mój głos. W konkursie FM nie ma kodowania... jest dostępny wątek zgłoszonych prac, gdzie dobrze widać, czyje zdjęcia biorą udział. A gdyby tak utajnić zgłaszane zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez apz ; 16.10.16 o 12:35 Powód: błąd edycii

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    No właśnie...w popRAWce nikt nie wie na czyją pracę głosuje ale po zakończonym głosowaniu fajnie byłoby się dowiedzieć czyja praca zdobyła mój głos. ...
    Pisałem o tym na priv. do Saboora chyba z 5 razy, po zakończonych ostatnio popRAW-kach, że chciałbym wiedzieć na kogo głosowałem, ale dalej bez zmian (w sensie, że trzeba się prosić o te info) w tym względzie.
    PS.
    Na konkurencyjnym forum w podobnej zabawie jest to fajnie rozwiązane. Po rozpoczęciu głosowania jest info iż po zakończeniu glosowania zostaną ujawnione nicki autorów prac. Jak ktoś sobie nie życzy ujawnienia wysyła taką informację na priv do prowadzącego i przy jego pracy pozostałby tylko Saboor - 00X. Dlaczego nie korzystać z dobrych rozwiązań ?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Pisałem o tym na priv. do Saboora chyba z 5 razy, po zakończonych ostatnio popRAW-kach, że chciałbym wiedzieć na kogo głosowałem, ale dalej bez zmian (w sensie, że trzeba się prosić o te info) w tym względzie.
    PS.
    Na konkurencyjnym forum w podobnej zabawie jest to fajnie rozwiązane. Po rozpoczęciu głosowania jest info iż po zakończeniu glosowania zostaną ujawnione nicki autorów prac. Jak ktoś sobie nie życzy ujawnienia wysyła taką informację na priv do prowadzącego i przy jego pracy pozostałby tylko Saboor - 00X. Dlaczego nie korzystać z dobrych rozwiązań ?
    Przyjąłem to jako propozycję do szybkiego wdrożenia. Jest logiczna. Można też przedytować podpisy pod zdjęciami, wprowadzając autorów.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
    Nie bardzo rozumiem, albo raczej Ty nie zrozumiałeś mojego wpisu.
    Pisałem o ujawnieniu autorów prac po zakończonym głosowaniu i zamknięciu ankiety.

Sprawdziłem są możliwości edycji o której piszesz...
    - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

No właśnie...w popRAWce nikt nie wie na czyją pracę głosuje ale po zakończonym głosowaniu fajnie byłoby się dowiedzieć czyja praca zdobyła mój głos. W konkursie FM nie ma kodowania... jest dostępny wątek zgłoszonych prac, gdzie dobrze widać, czyje zdjęcia biorą udział. A gdyby tak utajnić zgłaszane zdjęcia?
    Schować wątek zgłoszeniowy? Musiałbym wycofać zgłoszone zdjęcia na miesiąc z forum. Z galerii, wątków.... Wydaje sie mi to zbędne. W końcu dla usera jak ja który przegląda codziennie forum autorzy większości zdjęć są oczywiści ze stylu, tematu, czasu publikacji innych prac.. I zakodowanie tego nie zmieni.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    PS.
    Andrzeju, wprowadzaliśmy zmiany prawi po każdej Twojej sugestii, ta też jest fajna i dziękuję za pomysł.
    Wiesz, że jak do mnie piszesz, nie pozostaje to bez odzewu.
    Ja.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Sprawdziłem są możliwości edycji o której piszesz...
    No właśnie, ileż to roboty w samej ankiecie, chociażby, wstawić nicki autorów po zakończeniu głosowania ?...5 min ?
    Tak w ogóle to ja przyczyniłem się do tego (pośrednio), że autorzy prac są anonimowi w głosowaniu. Jak pamiętam ode mnie wyszła taka propozycja. Nie sądziłem natomiast, że mają pozostać już cały czas anonimowi..., ok. rozumiem, że będzie to rozpatrzone, czy wdrożone
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Andrzeju, wprowadzaliśmy zmiany prawi po każdej Twojej sugestii, ta też jest fajna i dziękuję za pomysł.
    Wiesz, że jak do mnie piszesz, nie pozostaje to bez odzewu.
    Ja.
    Wiem i dziękuję za to.
    Wiesz też, że w tej sprawie kilka razy pisałem i myślałem, że to (ujawnienie wszystkich autorów prac, nie tylko zwycięzcy) będzie standardem.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 16.10.16 o 13:05

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Wiem i dziękuję za to.
    Wiesz też, że w tej sprawie kilka razy pisałem i myślałem, że to (ujawnienie wszystkich autorów prac, nie tylko zwycięzcy) będzie standardem.
    Zrobione.
    Zdziwisz się ile to jeszcze zmian będzie. Mam nadzieję, że na dobre.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL