Ostatnio edytowane przez fret ; 6.02.17 o 10:18
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Orientujecie się, czy ta lampka spod linku: http://eltec.pl/LAMPY-SYSTEMOWE/Lamp...Panasonic.html jest coś warta?
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
http://www.ceneo.pl/meike-mk-320-do-...76141#tab=spec rzeczywiście niewiele droższa a większe możliwości. Aktualnie mam Yongnuo oraz Metz 50 ale kupowałem je jeszcze, gdy fociłem E-30. Na większe body były całkiem ok. Nadal lubię z nich korzystać ale bardziej studyjnie (do moich celów doświetleniowych są wystarczające). Na sam aparat jednak E-M5 muszę się rozejrzeć jednak za czymś mniejszym, ponieważ taki Metz już naprawdę mocno ciąży i jest niewygodny na mniejszym body.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Muszę przyznać, że do tej pory byłem całkiem zadowolony z zakupów w Eltec. Generalnie to wiem, co mogę tam kupić a co ni (np nie kupiłbym soczewek). Raz się naciąłem na akumulatorze do E-M5 (niestety nie ładował się w oryginalnej ładowarce ale bez problemu zwrócili mi pieniądze). Nie ma tragedii.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ja dlatego tak napisałem bo miałem kłopoty.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Są takie artykuły, które można z powodzeniem kupić np tła, mocowania tych teł, statywy, softboksy, niektóre lampki, zaślepki (np na sanki pod lampę) i wiele innych. Na pewno odradzam filtry (massa to nie jest filtr a tego mają tam najwięcej). To samo tyczy się filtrów typu raynox ale już mocowanie bardzo ok (korzystam od 3 lat).
Ja to miałem przygodę dawno, jeszcze jak E-400 miałem. Ale złe wrażenie zostało.