Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: FL 50r vs m4/3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    Ok, ale ja raczej nie będę jej wyzwalał zdalnie. W każdym razie wiem już, że wszystko pięknie śmiga. Jedyny mankament to jej gabaryt, ale to da się przeżyć

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Ja tylko zdalnie. Raz spróbowałem i tak zostało. Teraz juz zdjęcia z lampy na aparacie mi się nie podobają.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    Robię foty głownie ze światłem zastałym, sporadycznie posiłkuję się lampą gdy proszą mnie znajomi o fotki ze ślubów czy innych chrzcin. Głownie fotografuję góry, rzeki i miasta. Podczas podróży lampa to zbędna waga zwłaszcza w górach i na kajaku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bordero Zobacz posta
    Ja tylko zdalnie. Raz spróbowałem i tak zostało. Teraz juz zdjęcia z lampy na aparacie mi się nie podobają.
    Wiesz tutaj kwestią zasadniczą może być właśnie to "raz". Blyskanie to jedno z trudniejszych rzeczy w fotografii.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    ...Teraz juz zdjęcia z lampy na aparacie mi się nie podobają.
    Obawiam się, że oglądając cudze zdjęcia, często nawet nie nie jesteś w stanie zauważyć, że ktoś błyskał I na tym ta zabawa polega, żeby było widać efekt, a nie samo błyskanie
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Siła reputacji
    11
    Moja galeria

FL 50r vs m4/3

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Obawiam się, że oglądając cudze zdjęcia, często nawet nie nie jesteś w stanie zauważyć, że ktoś błyskał
    Rozumie, ze to taki żarcik
    Ostatnio edytowane przez Bordero ; 5.02.17 o 09:12

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Rozumie, ze to taki żarcik
    Źle rozumiesz Lampki na sankach bardzo często używa sie do doświetlania w ciągu dnia i jak robi się to dobrze, to lampki nie widać, a efekt jest ok . Przy okazji poguglaj sobie hasło "Terry Richardson". Tam akurat widać lampkę, ale facet zrobił karierę na błyskaniu prosto przed siebie No i dodaj do tego jeszcze możliwość odbijania światła. W sumie lampka na sankach ma duże możliwości i może dać bardzo fajne efekty
    Ostatnio edytowane przez fret ; 5.02.17 o 10:11
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Łatwiej mi osiągnąć zamierzony efekt jeżeli zdejmę lampę z sanek, nie przeczę jednak, że ktoś może robić foty na wysokim poziomie z lampą na sankach. Ja tego po prostu nie potrafię. Jeżeli mówimy natomiast o świetle odbitym to oczywiście tu jest trochę inaczej ale znowu lampa poza sankami daje większe możliwości tylko ze trzeba ja trzymać w ręku albo gdzieś postawić albo zamocować.

Najlepszy moim zdaniem jest efekt kilku lamp. Zdaję sobie sprawę, że pewnie znajdą się tacy co oświetlą jedna lampą lepiej niż ja trzema.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    ... Zdaję sobie sprawę, że pewnie znajdą się tacy co oświetlą jedna lampą lepiej niż ja trzema.
    Niby tak, ale zabierać ze sobą trzy lampy w plener... totalny hardcor

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy okazji poguglaj sobie hasło "Terry Richardson". Tam akurat widać lampkę, ale facet zrobił karierę na błyskaniu prosto przed siebie
    Nie znałem gościa a jest jednym ważniejszych w modzie. Jego set-up jest minimalistyczny. Jedna lampa mocowana blisko obiektywu - jednak nie ma sankach aparatu. Osiąga ostry krótki cień najczęściej na białym tle. Twarde światło. Fashion to chyba odrębna technika focenia.