Aaaaaaa fajne kurcze![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Tak tak.......orzechowy sezon trwa
Wrony są bardzo pomysłowe i wymyślają różne sposoby na rozłupanie orzechów.
Np. U mnie są bombardowania orzechowe o dach domu z różnymi efektami
Widziałem również jak wroniska rzucają orzechy na ulice i cierpliwie czekają aż samochód rozjedzie orzeszka i lecą po swój łup
Jest się z czego pośmiać i na co popatrzeć.
Bo to są bardzo mądre ptaki.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Też cóś takiego obserwowałem...
Najlepsze to było jednak w jednym z filmów (chyba "Życie ptaków) Davida Attenborougha, gdzie japońskawrona rzucała takiego orzecha na jezdnię na przejście dla pieszych i razem z ludźmi czekała, aż będzie zielone światło żeby móc wejść na przejście i porwać rozgniecionego orzecha.
A tak na marginesie to mój "piłkarz"to gawron, nie wrona.
Wszystkie krukowate tak mają.![]()
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Opowiem inną historię jaką widziałem letnią nocą....... Zdarzenie to miało miejsce dwa lata temu. Spałem sobie spokojnie i przebudziły mnie hałasy. A dokładniej skrzeczące sroki i miauczący kot w środku nocy mniej więcej około 2-3ej nad ranem. Wychylam się przez okno i rozglądam......i widzę jak dwie sroki ganiają dookoła bloku kota który ucieka przed nimi hahahaa !!!! Nie mam pojęcia dlaczego do tego doszło.......przypuszczam, że może kot chciał porwać im pisklę z gniazda i sroki ruszyły w obronie.........kto to wie. Jakby nie było widok uciekającego kota przed srokami był naprawdę śmieszny.