Muminku - i ode mnie gratulacje za 2914. Podejść zimorodka na taką odległość to i wielkie umiejętności i dużo szczęścia. Piękny kadr.
Trzewikodziób - bardzo ciekawa egzotyka. Kojarzy mi się z jakąś prehistoryczną bestią.
Muminku - i ode mnie gratulacje za 2914. Podejść zimorodka na taką odległość to i wielkie umiejętności i dużo szczęścia. Piękny kadr.
Trzewikodziób - bardzo ciekawa egzotyka. Kojarzy mi się z jakąś prehistoryczną bestią.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Extra te ostatnie ujęcia. Zimorodek najwyższej klasy(przynajmniej dla mnie): świetna jakość, widać że sprzęt w odpowiednich rękach. Zastanawia (mnie) czemu przy zdjęciu w powiększeniu 100% by szumu (minimalnego) nie usunąć...
Trzewikodziób - kawał ptaka(dinozaura;]?): tylko pozazdrościć! Super ujęcia. Słyszałem (na youtubie) odgłosy jakie wydaje: coś ala karabin maszynowy;].
Zaj....super zdjęcia;]
Samiec makolągwy:
2918.
Pozdrawiam!
Dzięki za komentarz!
2919 - tym co przyciąga do zdjęcia jest piękne odbicie w wodzie.
Kowalik szukający w korze smakowitych owadów:
2920.
Pozdrawiam!
Kowalik ekstra, u mnie w ogrodzie niestety ich nie ma...
2921. Są za to pierwiosnki
Dzięki za miłe słowa!
U mnie pierwiosnki pojawiały się w ubiegłym roku dość licznie w drugiej połowie sezonu, w pierwszej pierwiosnków nie było, było za to bardzo dużo podobnych do nich piecuszków. W tym roku pierwiosnków na razie nie ma, piecuszków i kopciuszków też dużo mniej niż rok temu. Od kilku dni pojawiły się natomiast licznie wróble których w ubiegłym roku prawie nie było, zaczynają się też pokazywać mazurki:
2922.
Pozdrawiam!
Sosnówka:
2923.
Pozdrawiam!
Piecuszek mokry po kąpieli:
2924.
Pozdrawiam!
2924 - ładny ten piecuszek, jego niedbała poza i superspokojne tło.
TJ