Czubatka:
2828.
Czubatka:
2828.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Samiec kopciuszka:
2829.
2830.
Pozdrawiam!
wyszomir jak się nie mylę to powyższe zdjęcia zrobiłeś na ogniskowej 840 mm.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Zgadza się - mZD150-600 na najdłuższej ogniskowej + telekonwerter MC-14. Możesz to na moich zdjęciach sprawdzać w danych EXIF - od kilku miesięcy zmieniłem sposób przygotowania zdjęć i dane EXIF są dostępne we wstawianych plikach. Okazało się że wcześniej problemem było to że Irfan View którego używałem do zmniejszania zdjeć zachowuje dane EXIF tylko w przypadku zapisu jako jpg - przy zapisie do plików TIFF je usuwał.
Pozdrawiam!
Wydaje mi się Marku, że nie.
Weź zdjęcie TIF przekonwertuj zwykłym Gimpem na jpg i jak czary dane exif się pokażą. Lub zastosuj exiftool i też dane zobaczysz. Przynajmniej u mnie tak jest. Pliki tif i png w przeglądarkach nie pokazują exifu. Po konwersji do jpg exif jest dostępny.
===
A ten kopciuszek w tym ostrym świetle mnie urzekł![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie zrozumiałeś mnie. Przyczyną braku danych EXIF w zdjęciach które kiedyś wstawiałem jest niedoróbka Irfan View. Jeżeli za pomocą tego programu otworzysz plik .jpg i zapiszesz jako .jpg - dane EXIF pozostaną. Jeśli ten sam plik zapiszesz jako .tif - plik zostanie zapisany bez danych EXIF. Jeśli otworzysz plik .tif (z danymi EXIF które możesz podejrzeć po jego otwarciu) i zapiszesz z jakimkolwiek rozszerzeniem - danych EXIF w zapisanym pliku już nie będzie.
Dzięki za miłe słowa!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Sójka nastroszona (chyba zobaczyła po prawej coś co ją zaniepokoiło):
2831.
Pozdrawiam!
2832.
dudek
2833.
rybitwa złotodzioba
2834.
rybitwa wielkodzioba
zdjęcia zrobione w okolicy Hurgady, ogólnie lipa była z ptakami w tym miejscu![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
2835 pliszka żółta
Raniuszek:
2836.
Pozdrawiam!
2837 pliszka żółta