Dzięki za komentarz! Twoje ptaszki jak zwykle najwyższej klasy.
Zarówno ptaszki (w tym przypadku samica makolągwy) jak i osy w upał chętnie korzystają z baseniku:
2752.
Dzięki za komentarz! Twoje ptaszki jak zwykle najwyższej klasy.
Zarówno ptaszki (w tym przypadku samica makolągwy) jak i osy w upał chętnie korzystają z baseniku:
2752.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Fajna modraszka. Szpak prezentuje sie super a wśród fotografów bardzo nie doceniany i nie często fotografowany a wygląda świetnie
. Wystarczy odpowiednie światło i wygląda bajecznie
.
MAKROKOSMOS: www.flickr.com/photos/irass. INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ireneuszirasswaledzik/
.
Rudzik:
2753.
2754.
2755.
Pozdrawiam!
Fajny ten rudzik. Ja osobiście zrobiłbym zdjęcie z niższej perspektywy o ile była taka możliwość
.
MAKROKOSMOS: www.flickr.com/photos/irass. INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ireneuszirasswaledzik/
.
Taka możliwość by była gdybym od początku zdecydował się na wykonywanie zdjęć z pozycji leżącej. Próba zmiany pozycji w momencie gdy rudzik już się pojawił skutkowałaby spłoszeniem ptaka. A decydować się z góry na pozycję leżącą nie chciałem - kilkadziesiąt cm poniżej gałęzi na której usiadł rudzik był mały basenik do którego często podlatywały ptaki by się napić lub wykąpać. Ustawienie się niżej powodowałoby ze ptaki kąpiące się w baseniku byłyby zasłonięte jego przednią krawędzią. Często też ptaki siadały na gałęziach młodej sosny położonych wyżej i wtedy zdjęcie z pozycji leżącej pokazywałoby ptaka ze zbyt niskiej perspektywy. Niestety optymalnej pozycji dla każdego miejsca w którym pojawi się ptak nie było - trzeba było na coś się wstępnie decydować i potem robić zdjęcia takie jakie były możliwe z tej pozycji.
Dzięki za komentarz!
Pozdrawiam!
Czarnogłówka:
2756.
Pozdrawiam!
Dla odmiany coś z zapasów sprzed lat - kowalik sfotografowany 11 lat temu Pentaxem K5:
2757.
2758.
Pozdrawiam!
To był / jest całkiem dobry aparat.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
2759.
skowronek
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Miałem go przez kilka lat i też tak uważam. Długie lata siedziałem w systemie Pentaxa ale z wiekiem kręgosłup stopniowo wysiada i coraz istotniejsze stają się rozmiary i ciężar sprzętu - zwłaszcza gdy nosi się ze sobą kilka obiektywów.
Dzięki za komentarz!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Trznadel przy wodopoju:
2760.
2761.
2762.
Pozdrawiam!