2239. czaplę mam i ja
2239. czaplę mam i ja
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
2235-2237 - technicznie faktycznie nie zachwycają ale i tak ze mną wygrywasz - nie mam ani zimorodka ani jakiegokolwiek ptaka z rybą w dziobie w swoim portfolio
2238 - błyszczak mniej efektowny od bilbila ale też ciekawy. Również z Namibii?
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
2239 - trochę szkoda ze w takim ostrym świetle, ale cóż - jak już się spotkało rzadkiego ptaka trzeba niezależnie od pogody takie spotkanie wykorzystać.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Sójka przyleciała ugasić pragnienie:
2240.
2241.
2242.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
2243. Wąsatka ponownie. Mam nadzieję, że detalu na pierzu nie zabrakło...
Powiedziałbym że detal na pierzu wręcz bardzo ładny. Piękne zdjęcie.
Pozdrawiam!
No widzę że się rozkręcasz...Fajna fota.
Choć dla mnie ciut za dużo "pomarańczu"...
Zimka się nie będę "czepiał". Bo to nie lada trofeum.
Ale co do zdjęć 30 i 31 mam mieszane uczucia.
Czy potrafiłbyś teraz napisać jaki był powód zamieszczenia ich tutaj. I co Ci się w nich podoba?
I nie myśl że to atak na Twoją "niepodległość".
To zwykła ciekawość.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 13.10.24 o 10:18
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Przy tych zdjęciach kierowało mną to samo co przy zimorodku. Krakwy to rzadkie ptaki, więc myślałem, że to zrekompensuje mankamenty zdjęcia.
Publikowanie zdjęć to dla mnie pewna forma wyrażania radości. Autentycznie się cieszyłem, że udało mi się złapać nowy gatunek, choć po Waszych komentarzach ten entuzjazm trochę opadł i może będę w przyszłości ostrożniejszy z tym, co publikuję. Ale nie uważam też, że forum jest jedynie od zdjęć "konkursowych". Wolałbym, żeby było miejscem dyskusji, wymiany doświadczeń, szerzenia wiedzy. Żeby można było się również czegoś nauczyć. Wydaje mi się, że tak właśnie jest. Czasem dostaję od Was pochwały, czasem porady, a czasem "zjebki" - jest OK, również z krytyką krakw
Punkt widzenia zależy także od punktu siedzenia. O zdjęciach, które uważam za swoje najlepsze (jak np. ostatnio prezentowana czapla siwa czy też czubatka sprzed pół roku), ktoś inny może pomyśleć "eh, kolejne nudne portretowe zdjęcie, zrobiłem takich 15 tysięcy w latach 2002 - 2006; nigdy więcej!".
Mam jeszcze 2 takie zdjęcia, które mają swoje mankamenty, a dla wyjadaczy pewnie są nudne i nieciekawe, a ja znowu się cieszę, że je mamTym samym zakańczam milicką serię zdjęć z zeszłego tygodnia. Błotniaka sfotografowałem po raz pierwszy. A bielika po raz drugi, ale za to pierwszy raz nie jest niewyraźną plamą między drzewami (którą nota bene też tu prezentowałem z podpisem, że dla mnie to "absolutny hit").
2244 - bielik.
2245 - błotniak stawowy.
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Dzięki za komentarze!
2244 - śliczny kamuflaż pustynny ma ten dropik
2244 - (pomyłka w numeracji - drugie zdjęcie o tym samym numerze) - strasznie postrzępione pióra na skrzydłach ma ten bielik. Może to efekt potyczki z konkurentem z tego samego gatunku?
Muchołówka szara (zdjęcie z końca lipca - chyba już odleciały na zimę bo od kilku tygodni ich nie widuję):
2246.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 13.10.24 o 19:14
Pozdrawiam!
Kulczyk...?