Oba zdjęcia kwokacza 2127 i 2128 świetne. Brodziec 2124 mniej mi przypadł do gustu - doceniam artyzm, ale wolę oglądać wszystkie szczegóły ptaka niż tylko jego kontur.
Wspólna kąpiel - samica kapturki z rudzikiem:
2129.
Oba zdjęcia kwokacza 2127 i 2128 świetne. Brodziec 2124 mniej mi przypadł do gustu - doceniam artyzm, ale wolę oglądać wszystkie szczegóły ptaka niż tylko jego kontur.
Wspólna kąpiel - samica kapturki z rudzikiem:
2129.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Pliszka siwa:
2130.
Pozdrawiam!
Rzut gąsienicą w wykonaniu dudka:
2131.
2132.
2133.
2134.
2135.
Pozdrawiam!
Celnie. Fantastycznie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Chyba dudki mają to we krwi - kilka razy zdarzyło mi się widzieć podobny rzut i ani razu ofiara nie została upuszczona.
Dzięki za komentarz!
Modraszka w kąpieli:
2136.
2137.
2138.
2139.
Pozdrawiam!
Piękne fotki ostatnio, do mnie najbardziej "trafiły":
@wyszomir - 2117-2119 (dymówka), 2110 (piecuszek), 2120 (kopciuszek), 2133 (dudek) @abir - 2122 (dudek) @lisiajamka1 - 2087 (rudzik) @Muminek -2080 (rudzik)
Mi ostatnio nie szło, zresztą mało wypraw foto było. Czas nadrobić.
wyszomir, ciągle brakuje kontrastu w Twoich zdjęciach, ustaw suwaki inaczej![]()
Histogramy na brak kontrastu nie wskazują - dla przykładu dla zdjęcia 2139:
Tym niemniej dzięki za komentarz
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dzięki za miłe słowa! Czy mógłbyś się wypowiedzieć na temat kontrastu tych zdjęć? Roberto twierdzi że kontrastu brakuje, mi się wydaje że są OK - jakie jest Twoje zdanie?
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
2140, 2141 - piękne zdjęcia ze wspaniałym detalem. Widać że 150-400 trafił we właściwe ręce. Wydaje mi się jednak że na zdjęciu kszyka warto by nieco więcej szczegółów z cieni wyciągnąć.
Pozdrawiam!
Widocznie nie powinieneś się nim sugerować. Twoje to to z lewej oczywiście