Dzwońce
646.
647.
648.
Dzwońce
646.
647.
648.
Makolągwa:
649.
650.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
651 mewa
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
649 i 650 - makolągwa na szczycie, bardzo atrakcyjna kolorystycznie i kompozycyjnie.
TJ
635 zimorodek wyszedł super.
Zimek (635) ekstra
652. Grubodziób
#635 - domyślam się, że jest pewnie kłopot z kątem widzenia obiektywu (okienko czatowni?), ale gdybyś bardziej pochylił i więcej odbicia ptaka byłoby w wodzie... Tak czy inaczej grubodziób super.![]()
@wyszomir - fajna makolągwa, robisz dużo lepsze zdjęcia ptaków niż ja robali.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
653. Zimorodek (samczyk) ze zdobyczą. Rybka ułożona w dziobie głową na zewnątrz -> będzie karmił partnerkę.
Coraz lepsze fotografie mogę tu zobaczyć. Aż serce rośnie.
Dzięki za komentarze! Rzadko pokazuję ptaki bo to jednak nie moja specjalność i mimo kupienia w ubiegłym roku odpowiedniego do zdjęć ptaków sprzętu nieczęsto udaje mi się zrobić im zdjęcie nadające się do pokazania. Wczoraj oprócz makolągwy trafił mi się jeszcze rudzik w trawie:
654.
Dziś dwukrotnie widziałem dudka ale niestety nie pozwolił sobie zrobić zdjęcia
Faktycznie wielka szkoda że na grubodziobie 652 zabrakło dołu z obiciem ptaka w wodzie - zwłąszcza że zdjęcie perfekcyjne technicznie.
Zimorodek 653 bardzo ciekawy. Nie wiedziałem ze po ułożeniu rybki w dziobie można poznać czy jest przeznaczona do użytku własnego czy też partnerki.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
małe sprostowanie do ptaków z moich zdjęć, po dokładniejszych oględzinach zdjęć na dużym monitorze okazało się, że czapla zielonawa to jednak czapla modronosa oraz białorzytka pustynna to białorzytka rdzawa
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 14.04.24 o 22:19
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły