Czyż super. Bardzo dynamiczne. Coś się dzieje.
Czyż super. Bardzo dynamiczne. Coś się dzieje.
Czyż w fajnej pozie, niestety ostrość na konarze
Ładne macie ptaki, ale sikorka na modrzewiu rządzi![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
portrecik miejskiego srajda
pierwsze fajne , szkoda tylko , że ostrość nie została na oku. O tym trzeba pamiętać zawsze
Portret gołębia żyleta.
Grubodziób na konarze fajny (szkoda tylko braku ostrości na oku). Kadr z ptakiem na ziemi można było sobie odpuścić(centralnie, nieciekawe tło i patyk z czoła)
zdjęcia ptaków na ziemi ogólnie są zawsze mało ciekawe . No chyba , że prawie się położysz , wtedy jeszcze coś mozna ciekawego wycisnąć. Zasada na oko jest prosta , musisz zawsze ostrzyć na oko, ale przecież to się odnosi chyba do każdej fotografii istoty żywej.
Ogólnie dobrze jak tło jest ładne, ciekawe, korespondujące z głównym tematem, mówiące o nim coś więcej itp. Jeżeli ptak siedzi na ziemi dobrze jest zrobić mu zdjęcie z jego, czyli w tym wypadku niskiej, perspektywy.
Wg mnie zrobiłeś dwa zdjęcia grubodzioba: jedno dobre, drugie takie sobie. Ja na na Twoim miejscu pokazałbym tylko te na gałęzi - wg mnie to lepsze. No ale ja to ja a Ty to Ty. Możesz wystawiać ile zdjęć zapragniesz - takie masz prawo.