Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
@robtor - fajna seria młodziakówta minka na 3 jest kapitalna
@ronin75 - Świetne zdjęcia piecuszka. Podobają mi się![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Pięć sztuk było, plus dwa "stare", jazgot robiły niezły, na wielkość to tak połowa wróbla nawet nie i ubarwione na szaro, czyk-czyk-czyk.... tak się mniej więcej wołały. 3 największe uciekły z "krzacora" zanim na metr gdzieś podszedłem. Dwa zostały, jeden, taka malizna dała się podejść na 20 centymetrów ale światło było więcej jak fatalne niestety. Drugi skakał po krzaku dał se tylko z odległości fotke "czasnąć". Na drugi dzień nie było po nich śladu w okolicy, nawet słychać ich nie było. Miałem tylko 60 makro to się za wiele zrobic im nie dało
.
Ostatnio edytowane przez robtor ; 2.06.14 o 12:50
Dziękuję
Ba, taki głos ostrzegawczy to ma dużo ptaków łąkowo-nadrzecznych, a do takich można zaliczyć też pokrzewki.
Jeśli by to faktycznie były jakieś pokrzewki to tak dużej różnicy wielkości między nimi, a wróblami nie ma - pokrzewkowate mieszczą się w zakresie od 9 cm (niektóre świstunki, wójcik) do 20 cm (trzciniak), a wróble od 12-14 cm (mazurek) do 14-16 (wróbel).
Oczywiście to były młodziki, więc były trochę mniejsze niż dorosłe, jednak.....
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
ronin75 - szkoda tej ciemnicy, ostatnie najlepsze, pierwsze też. gdyby szło szyciej klapać lustrem wszystkie byłyby świetne, eehh
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Szufladowiec archiwalny
Kurka Krysia![]()