Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: zdjęcia z c-740 please ...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

zdjęcia z c-740 please ...

Witam wszystkich

Jestem tuż przed ostateczną decyzją c4000, czy c740. Dysponuję sporą ilością zdjęć z c4000 (kumpel napstrykał). Problem z tym drugim. Wiem, że za cenę zooma dostanę po łapach jeśli chodzi o jakość fotek - tylko jak bardzo ?

Czy ma ktoś z was na jakimś serwerku pełnowymiarowe zdjęcia z tej maszynki. Chodzi mi o plenery z jakiejś wycieczki, także przy pochmurniejszym dniu - drzewa, pola, rzeczki itp. Proszę nie odsyłajcie mnie na strony profesjonalne (Steve Digicams etc.) ani na galerie ze zdjęciami wielkości pocztowego znaczka (bo już nie te oczy ) dpreview też już przejrzałem i mam wątpliwości.

Pozdrawiam.

PS. Zdjęcia niezbyt udane, także chętnie widziane - po prostu chcę wiedzieć jak to "przecietnie" wychodzi - może być PW lub GG4504734

Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Miałem 740 prawie rok i byłem bardzo zadowolony, 4000 ma chyba taką samą optykę jak 2040 którego również używałem dość długo i napewno wybrał bym 740. Co do gorszej jakości przy długim zoomie to bym się trochę sprzeczał. Właśnie poszykuję telekonwertera do 5060 zeby zwiększyć zoom.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeszcze... Model 4000 to dość stara konstrukcja która pojawiła się wraz z modelami 2040 3030 choć nie jestem znawcą to lepiej wybrać coś nowszego. A zoom naprawdę się przydaje.

Mieszka w
    SWE
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mam olka c 740 potwierdze to co powiedzial przedmowca zoom niekoniecznie musi oznaczac pogorszenie jakosci a tak w ogole to tez mialem ten sam problrm c 4000 cz c 740 i wybralem ten drugi.Jestem teraz bardzo zadowolonym posiadaczem c 740

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki za odzew.

Aparat już kupiłem (c-740) , a że jestem cienki póki co, to moje fotki dzielą się na przepalone, zbyt ciemne i robione pełnym automatem

Co do jakosci, to nie mam zastrzeżeń. Aparat potrafi zdjęcia robić, jeśli mu nie przeszkadzać ...

Awatar emiel_
    Mieszka w
    biesss
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vega
    Aparat potrafi zdjęcia robić, jeśli mu nie przeszkadzać ...
    c740UZ... poznawanie..

Awatar k2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emiel_
    Cytat Zamieszczone przez vega
    Aparat potrafi zdjęcia robić, jeśli mu nie przeszkadzać ...
    co prawda to prawda, ja juz jestm na "next level" czyli zdaza mi sie robić w pół automacie
    Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|