www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Myślę ze takie cudo można samemu wykonać taniej, kwestia wymyślenia mocowania.
Zrobiłem nawet test ze zwykłym obiektywem kitowym 14-42 i 15 superjasnymi ledami 5mm
Pomijając fakt ze musiałem wybrać ręcznie WB na wartość 8600 aby uzyskać odpowiednie kolory (Automat WB dawał komunikat Ujemna wartość WB) to fotki robi się lepiej jak z wbudowaną lampą.
Różnica bez i z ledami wyszła +4EV przy odległości ok 20cm od obiektu.
Tylko 8 diod i ta cena... No nie wiem... Jeszcze zeby w Polsce byla taka cena po aktualnym kursie $ to jeszcze, ale pewnie bedzie drozej...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Takie cuś dość łatwo zrobić.
Wystarczy zaopatrzyć się w redukcję np 58/67 (czy też większa jak jest)
ooo np taką: 52/77 - troszkę wiercenia, kleju termicznego i lutowania. Voila!
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Coś takiego już zrobiono własnoręcznie i to chyba w 5 wariantach:
http://fuzzcraft.fuzzphoto.eu/ringlights.html
A jak kiedyś pisałem o wykonaniu wlasnoręcznym takiej lampu pierścieniowej to narzekano wówczas że pasmo światła diody jest bardzo wąskie i cos tam cos tam. Okazuje się że jednak można zrobić samemu i ludzie robią-używają i sa zadowoleni. Nie jest to trudne. Diody są bardzo tanie bo 25 szt. takich diodek można kupić za okolo 7PLN.
...był Olek jest A6000
Zależy jakie kupisz...Polecam zerknąc na www.tme.pl tam można znaleśc masę różnych ledów w różnych cenach...
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Widziałem takie cudo u Icelandera. Wyklepał to własnoręcznie, obudowę z plastyku wytoczył z jakimś zakładzie. Może zobaczy ten wątek i się odezwie.