Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 170

Wątek: Ostrość w E-510

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pajek Zobacz posta
    U mnie problem jest podobny jak u Emilda z bliska ostrzy dobrze z dalszych odległości i przy mniejszych ogniskowych ostrość idzie jakieś pół metra bliżej ff (robiąc zdjęcie z dwóch metrów).
    Zastanawiam się nad wysłaniem do serwisu i tu pytanie - zakłądając że problem jest całkiem powszechny i uciążliwy, zastanawiam się czy serwis skupia na nim taką samą uwagę jak na innych usterkach?

ehh i jeszcze problemy z gwarancją bo sprzęt w stanach kupowany a jedynym dowodem jest wydruk, który otrzymałem od sklepu internetowego (karty gwarancyjne puste ofc) ale to problem na inny wątek
    Powinna wystarczyć kopia dowodu zakupu
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Emild Zobacz posta
    Niestety nie miałem w domu żadnych kredek/długopisów wiec testowałem na tym co miałem pod ręką.
    Aparat do przeglądu, Lucca dobrze pisze, a Ty nie jaraj tyle

| OlyJedi Awatar Emild
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Fajki kupuje na cały miesiąc,żeby nie latać co chwile a aparat we wtorek do serwisu..

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Co do gwarancji ze stanów to wystarczy faktura i karta gwarancyjna z wydrukowanym numerem seryjnym aparatu. Ja tak wysyłałem i przyjmowali. Teraz za 4 razem czekam już 5 tydzień na aparat. Tydzień temu do nich dzwoniłem i pani z serwisu powiedziała mi że aparat zostanie wymieniony na nowy z nową dwuletnią gwarancją, tylko że nie wiedzą jeszcze kiedy takowy przyjdzie do nich z Niemiec. Wtedy po usłyszeniu tego ucieszyłem się że problem AF zniknie, ale teraz dochodzę do wniosku że powinienem chyba ostrzej zareagować - przecież czas naprawy to 14 dni. Myślę że dla osób które taki aparat używają do celów zawodowych, takie opóźnienia byłyby nie do przyjęcia.

Awatar pajek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam rzeczywiście niepotrzebnie się obawiałem że wydruk (a nie paragon) który otrzymałem od sklepu internetowego nie będzie wiarygodny. W serwisie byłem osobiście bo mam niedaleko - panie bardzo miłe i pomocne mam nadzieję żę równie pomocna będzie naprawa bo też z chęcią bym się pożegnał z problemami z ostrzeniem. Dziwne treboro jesteś kolejną osobą u której ta wada była nie do naprawienia Trochę mnie to smuci bo rowna się to pożegnaniem z aparatem na pewien czas..

ps. Szkła dawałeś też do sprawdzenia ?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez treboro Zobacz posta
    Tydzień temu do nich dzwoniłem i pani z serwisu powiedziała mi że aparat zostanie wymieniony na nowy z nową dwuletnią gwarancją, tylko że nie wiedzą jeszcze kiedy takowy przyjdzie do nich z Niemiec. Wtedy po usłyszeniu tego ucieszyłem się że problem AF zniknie, ale teraz dochodzę do wniosku że powinienem chyba ostrzej zareagować - przecież czas naprawy to 14 dni.
    Ostrzej zareagować...LOL, miałeś 1 rok gw. teraz będziesz mieć 2.....

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak obiektywy też wysyłałem. A co do gwarancji to nie do końca, bo mam jeszcze dodatkowo wykupione w "Marc Warranty" przedłużenie gwarancji o kolejne trzy lata, które po wymianie będzie już nic nie warte, bo dotyczyło aparatu o określonym numerze seryjnym.

Awatar pajek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Emild jak twój aparat ?
    Piszę na forum dla powszechnej informacji, mimo że serwis olympusa sprawił się świetnie to niestety problem rozwiązany nie został więc aprat nadal ostrzy przed obiektem. Informacja serwisowa określiła błąd jako B0002.
    Niestety przy małych ogniskowych nadal ostrość leży...
    ehh w pn podjadę dać jeszcze raz body ze szkłami, oczywiście wcześniej ptrzetestuej słoiki od kolegi.

| OlyJedi Awatar Emild
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeszcze nic nie wiadomo.Poza tym że kurier zamiast do serwisu dostarczył aparat do jakiegoś sklepu foto w Warszawie
    Gdy wszystko się wyjaśniło,pan z serwisu zadzwonił i powiedział że zrobią to w przeciągu tygodnia.Mam nadzieje że mówił prawdę
    Ostatnio edytowane przez Emild ; 30.11.08 o 00:03

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    ...przecież czas naprawy to 14 dni.
    Teraz zajrzałem do tego wątku.

Skąd przyszło Ci do głowy, że czas naprawy - to 14 dni? Ani do czasu naprawy, ani nawet do faktu udzielenia gwarancji przez producenta nie obliguje jakikolwiek przepis prawny. Jedynym dokumentem, który zapewnia wykonanie bezpłatnej naprawy jest umowa gwarancyjna zawierana między producentem, a użytkownikiem, treść tej umowy wydrukowana jest na odwrocie karty gwarancyjnej (można też spojrzeć w treść na stronie: http://www2.olympus.pl/consumer/208_1564.htm). Czy widzisz w tej treści jakieś 14 dni?
    ...mam jeszcze dodatkowo wykupione w "Marc Warranty" przedłużenie gwarancji o kolejne trzy lata...
    Tzw. gwarancja Mac nie jest gwarancją, jak się wydaje wielu osobom, lecz jest wyłącznie ubezpieczeniem od ewentualnych kosztów naprawy. Realizacja tej "gwarancji" jest nieco skomplikowana - zanim dostaniesz "zielone światło" na naprawę sprzętu, musisz do wystawcy tej "gwarancji" przesłać kosztorys naprawy, a po skończonej naprawie i przesłaniu rachunku, zwrócą Ci kasę. Zasadniczo nie ma problemu ze zmianą numeru seryjnego aparatu na kwitach - to załatwią po krótkiej korespondencji. Większe schody będą, jak zechcesz z tej "gwarancji" skorzystać.
    Pozdrawiam
    Jack