43 i 45 popróbuj HDR-em, będą lepsze efekty. Na 44 przydało by się jakiejś akcji dodać.
43 i 45 popróbuj HDR-em, będą lepsze efekty. Na 44 przydało by się jakiejś akcji dodać.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zwróciłem uwagę na zdjęcia 37 i 41, aż zerknąłem w exif - LUMIX G 25/F1.7. Jak masz jakieś inne zdjęcia robione tym szkłem pod światło to chętnie zobaczę.
Wrzucam kolejnych 5, w tym jeszcze jedno z tamtej sesji z jeszcze większą ilością słońca w kadrze. Dziwne, bo ta 25-tka lubi złapać flarę, więc nie wiem jak to się wtedy stało...
46Co zrobić aby poprawić jakość ciemnych obszarów w HDR-ach? Zrobić po prostu więcej zdjęć składowych z naciskiem na te obszary? Zauważyłem, że HDR wyśrodkowuje ekspozycję ze zdjęć składowych a nie wykorzystuje całości dostępnych detali w skrajnych obszarach. Tego HDR-a zrobiłem tylko z dwóch zdjęć, tyle że jedno z tych zdjęć miało dobrze doświetlone ciemne partie zdjęcia, więc myślałem, że to wystarczy. A tymczasem musiałem tu nieźle wyciągać cienie.
47Ponownie Panasonic 25 mm f/1.7
48
49Bardzo mi się podoba!
![]()
50Jedno z moich ulubionych!
A teraz trochę z innej beczki. Lubuję się w fotografowaniu "martwej natury", tj. jesiennych/zimowych drzew, czy też całych pejzaży. Potem przechodzi to dość mocną obróbkę w takim stopniu, aby mi się podobało.A więc dzielę się kolejną, tym razem dość osobistą piątką zdjęć. Może ktoś poczuje w tych zdjęciach to co ja.
51Filtr farby olejnej
52
53
54
55![]()
Klimaty dość melancholijne, najbardziej podoba mi się 53.
Uwielbiam takie klimaty. Dziś kolejna piątka. Dużo zdjęć mi się nazbierało do wrzucenia z naprawdę różnych kategorii.
56Bielsko-Biała w deszczowy wieczór.
57Kolejny nieudany wschód słońca końcem listopada...
58Moskitierowe artefakty na lampach? Czemu nie!
59Jeden z moich ulubionych kadrów. Babia Góra vs. kościół w Pietrzykowicach.
60Jakbym tylko miał P. 100-300... a tak tylko 150 mm.
Ostatnio edytowane przez zkBBa ; 31.12.16 o 16:48
57 - bardzo klimatyczne i niepokojące, księżyc robi robotę.
Babia z kościołem to jest to, jak dla mnie![]()
moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian
59 super!