Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Gdzie tanio kupić zakrywkę na obiektyw do OLYMPUS C-2000 Z

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Gdzie tanio kupić zakrywkę na obiektyw do OLYMPUS C-2000 Z

Mam pytanko, olympus którego kupiłem na allegro (jeszcze nie doszedł)
    nie ma chyba tej całej zakrywki żeby obiektyw się nie kurzył, możecie mi doradzić gdzie taką tanio kupić (na allegro patrzyłem i coś było ale w zestawach, a ja tylko potrzebuję tego jednego elementu)
    Model do którego szukam zakrywki to OLYMPUS C-2000 Z
    (może w nazewnictwie wyrażam się malo profesjonalnie ale chodzi mi o ten element ala wieczko od słoika (może mało profesjonalne wyrażenie ale dogłębnie tłumaczy o co mic chodzi ).

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Poszukaj dobrze w domu ,pokombinuj,może coś się znajdzie.Ja na tył obiektywu z przejściówką m42 / oly mam założoną nakrętkę z 5-cio litrowej bańki po wodzie mineralnej- pasuje idealnie
    Jacek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie wiem jak to sprawdzić , mogę najwyżej podać dane aparatu

Model Olympus C-2000 Zoom Rozdzielczośc matrycy CCD 2110000 pixeli Maksymalna rozdzielczość obrazu 1600 x 1200 pixeli Inne rozdzielczości 1024 x 768 pixeli, 640 x 480 pixeli Ekwiwalent ISO 100, 200, 400 Zoom 3x optyczny, 2,5x cyfrowy Ogniskowa obiektywu (ekwiwalent dla aparatów 35 mm) 35 do 105 mm Focus autofocus manual focus Jasność obiektywu F2.0 - F11, F2.8 - F11 (tele) Format zapisu obrazów JPEG (.jpg), TIFF (.tif) Typ pamięci SmartMedia (3.3 V), 8 MB Zasięg 20 cm do 80 cm (makro), 80 cm do nieskończoności Kontrola ekspozycji program AE, preselekcja przysłony, preselekcja migawki, ręczne dobranie parametrów ekspozycji Prędkość migawki 1/2 s to 1/800 s Lampa błyskowa off, auto, redukcja "czerwonych oczu" Zasięg lampy błyskowej 0.8 do 5.6 m, 0.2 do 3.6 m (tele) Celownik LCD, optyczny Podłączenie do komputera serial Inne łącza wyjście video PAL Baterie 4 x typ AA
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    mam też instrukcję po angielsku niestety średnio znam angielski i nie wiem jak się ta część nazywa po angielsku ani jak w instrukcji znaleźc jaki w mm ma dekielek
    http://rapidshare.com/files/10484588...l_102.pdf.html
    Ostatnio edytowane przez azotyp ; 4.04.08 o 18:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez azotyp Zobacz posta
    Nie wiem jak to sprawdzić
    suwmiarka...

ew i linijką da się.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mój ojciec chyba ma suwmiarkę ,pożyczę od niego ale narazie czekam na aparat z allegro, jeszcze jedno pytanko , od czego mierzyć średnicę (od zewnętrznej części tej wypustki do wkładania dekielka czy od jej wewnętrznej części ?)

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mierz od strony wewnętrznej
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez azotyp Zobacz posta
    Mój ojciec chyba ma suwmiarkę ,pożyczę od niego ale narazie czekam na aparat z allegro, jeszcze jedno pytanko , od czego mierzyć średnicę (od zewnętrznej części tej wypustki do wkładania dekielka czy od jej wewnętrznej części ?)
    To zalezy jaki dekielek chcesz.
    Klasyczne zaskakują od srodka.
    Snap-on od zewnątrz

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dobra mam aparat, zrobiłem pomiary to miejsce gdzie chcę dekielek włożyć ma od zewnątrz 39 mm a od wewnątrz 37 mm, na wszelki wypadek wolałbym jakiś dekielek Snap-on zewnętrzny (wcześniej nawet nie wiedziałem że są dwa rodzaje). Jak myślicie czy jak jest różnica w dekielku 2-3 mm w górę w stosunku do mojej wypustki w aparacie to będzie pasował. Co możecie mi doradzić z allegro tak do 10-15 zł
    jeden dekielek który sobie upatrzyłem ale nie wiem czy wejdzie
    http://www.allegro.pl/item335244040_..._warszawa.html

Ogólnie dział z dekielkami ale nie wiem co wybrać
    http://www.allegro.pl/19962_dekielki...iew=Poka%C5%BC
    Ostatnio edytowane przez azotyp ; 7.04.08 o 15:14

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    nie lepiej taki ?