http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Więc działaj właściwym aparatem. A za ciemne felgi są be. Mirek ma rację.
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Odniosę się do zdjęć aut. POmysły pomysłami ale zaopatrz się na "dzień dobry" w filtr polaryzacyjny. Pozwoli Ci zlikwidować niepotrzebne odbicia i bliki w karoserii auta. Auto ma mnóstwo krzywizn, odbija się światło inaczej od lakieru, świateł, szyb, etc. Polar oszczędzi Ci mnóstwo roboty w postprocessingu.
Wysłałem Ci na PW linka do zdjęcia z agresywną obróbką i właśnie z użyciem polara.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Niekiedy zdjęcie tak jest robione żeby właśnie było te odbicia widać
I może teraz zgrzesze ale jeśli przez cały dzień myje/poleruje/glinkuje/suszę auto to właśnie po toi serce by mnie bolało jakbym miała to ukrywać
Jednak za filtrem już się nawet rozglądałam i jak się uda to będę na niego polować.
Czwórka mi się podoba.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Samochód ma nałożony na blachę lakier i 99,999% jest to lakier błyszczący. Więc dlaczego obróbką, filtrami doprowadzać by wyglądał jak matowy?
To po co kombinować, gdy przy w miarę dobrej znajomości PS można zaznaczyć części lakierowane i wrzucić dowolny, nie odbijający świateł kolor.![]()
Będzie wyglądał wtedy jak Czarmaxowe modele...![]()