Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Olympus E-20

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus E-20

Witam wszystkich

Mam pytanie?

Zastanawiam sie nad kupnem Olympusa E-20. Chciałbym wykorzystywać go do różnych rzeczy. Do portretu, zdjęcia w ruchu, makro, reprterskie itp. W sumie do wszystkiego.

Jak sie zachowuje ten aparat w tych warunkach w warukach złego oświetlenia, w nocy itp.

Czy ktos kto ma taki sprzęt może mi doradzić powiedzieć co nieco

dzieki za info

pozdrawiam

adam
    piszcie na email sampleaj@tlen.pl

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus E-20

Dziekuje wszystkim za informacje na temat Olympusa E-20. A ja myślałem, ze to jest forum wlaśnie Firmy Olympus.

pozdrawiam

adam

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Re: Olympus E-20

Cytat Zamieszczone przez sample
    Dziekuje wszystkim za informacje na temat Olympusa E-20. A ja myślałem, ze to jest forum wlaśnie Firmy Olympus.

pozdrawiam

adam
    a o co wogle chodzi? Wyczuwam jakas ironie? czyzby nikt nie odpisal na maila czy co...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @Sample nie obrazaj sie. Napisales posta 2 dni temu, zaczal sie weekend wiec ludzie wybyli z miast, z przed komputerow na lono natury i strzelaja fotki. Mysle ze poczekasz jeszcze kilka dni i jakis posiadacz E-20 udzieli Ci satysfakcjonujacej odpowiedzi.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

coś na przykładzie E-10

E-10 to prawie identyczny aparat co E-20 jedyne różnice to matryca 5mpx i czasy pow 1/640 w progresiw scan 2 - 1/4000 i 1/18000

autofokus pasywny i aktywny bez dobiegaczki część zdjęć w ruchu odpada, macro z adapterami, główne przeznaczenie portret, zdjęcia w studio, natura

co do zdjęć nocnych to aparat robi dwie fotki - pierwsza przy zamkniętej migawce (kalibracja matrycy) i druga normalna, z dwóch tworzy jedną z kompensacją

optyka niewymienna, pomiar światła matrycą, centralnie ważony, punktowy

aparat bardzo wymagający - brak programów tematycznych, zero algorytmów w aparacie "tuningujących" fotkę

super jakość zdjęć z pliku w formacie RAW
    OLY E-10, Metz 40MZ2, LumiQuest Ultrabounce, SCA 3202, manfrotto - zostałem Canonierem ale będę czasami was odwiedzał

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów