Strona 102 z 117 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.011 do 1.020 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    U mnie wystąpiła pierwsza wada, czyli rozwarstwienie obudowy LCD - zastanawiam się nad sklejeniem "kropelką". Poza tym mam zamiar doklejć cienkie skórki do brzegów z obu stron LCD, aby za ich pomocą wyciągać to ustrojstwo od tyłu
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 11.11.09 o 11:30

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    a może dlatego, że wykorzystałeś go w krótkim czasie, nie miał kiedy się rozładować, do tego może nie używałeś wyświetlacza do przeglądania zdjęć i nie miałeś potrzeby używania lampy błyskowej, ale to wszystko może
    na to wychodzi ....
    w sumie od 9.00 do 16.00 z małymi przerwami, no i bez lampy czyli może to właśnie to "może" .... ale jak to cieszy

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Zambrowa, podlaskie
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Własnie testuje lampę Metz 54MZ-4i która uzywałem z adapterem SCA 3202 wersja M4 z E-1 i tu mam klopsa, w E-3 nie działa mi TTL błysku... Cos zle ustawiłem w menu aparatu?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    MicSzu "Jak uszkodzony tylko grip to bierz i się nie zastanawiaj może ze 100zł z ceny jeszcze urwiesz, gripa sprzedasz za 200zł i będziesz miał zacny korpusik"

Owszem moze i racja ale jak widze na allegro za 2800 E-3 ze stanem 8 tys zdjec to sie mocno zastanawiam... Hallo! Uzytkownikow tej puszki prosze o wypowiedzi jak sie maja Wasze sprzety po tak duzym chodzie?
    Ostatnio edytowane przez Zeberek_1 ; 11.11.09 o 12:22 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar AdSR
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sebu$ Zobacz posta
    wczoraj byłem robić fotki na turnieju dla dzieciaków w piłce nożnej i zdziwiłem się bardzo, bo wystarczył mi jeden aku na dwie 8 gigowe karty pamieci.
    (dodatkowo miałem w zapasie gripa z dwoma aku)

Fotki w RAWach. 1400 szt plus minus. Akumulator dalej jest niby "naładowany" w pełni
    Trochę to dziwne, bo kiedyś aku starczał mi na ok 700 -800 fotek.

Tylko że ten jest nowy z promocji w FJ może to jest przyczyna wydajności ....

w każdym bądź razie jestem mile zaskoczony jego wydajnością

.
    Zależy, jak pracujesz. BLS-1 w moim E-420 używany przez około tydzień od momentu naładowania wystarcza na kilkaset zdjęć, ale na pikniku lotniczym, świeżo naładowany i używany w ciągu jednego dnia, wystarczył na 2500 zdjęć (JPEG). Wydaje mi się, że sposób użycia ma tu duży wpływ na "charakterystykę siadania".
    Bo w życiu trzeba być twardym, jak bułka z Biedronki.
    Flickr | Panoramio

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zeberek_1 Zobacz posta
    Owszem moze i racja ale jak widze na allegro za 2800 E-3 ze stanem 8 tys zdjec to sie mocno zastanawiam... Hallo! Uzytkownikow tej puszki prosze o wypowiedzi jak sie maja Wasze sprzety po tak duzym chodzie?
    8 tys. klapnięć lustra... Kilka imprez sportowych, kilka ślubów, kilka wypraw w nieznane... Aparat MUSI tyle bez problemu wytrzymać Inaczej trzeba by je zmieniać co pół roku hehe A co ma mu niby dolegać?
    Że migawka do wymiany? Jedna będzie do wymiany po 10 tys., inna po 100 tys.

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    8tys na lustro to w sumie jest tyle co nic.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Własnie testuje lampę Metz 54MZ-4i która uzywałem z adapterem SCA 3202 wersja M4 z E-1 i tu mam klopsa, w E-3 nie działa mi TTL błysku... Cos zle ustawiłem w menu aparatu?
    MicSzu "Jak uszkodzony tylko grip to bierz i się nie zastanawiaj może ze 100zł z ceny jeszcze urwiesz, gripa sprzedasz za 200zł i będziesz miał zacny korpusik"

Mój E-3 kupiłem w sierpniu,strzeliłem 5,5tys.jest ok.Za 2800 to albo zajechany,albo desperatowi trzeba kasy
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    8tys na lustro to w sumie jest tyle co nic.
    Masz rację,to bardzo mało.
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 11.11.09 o 14:12 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Mój E-3 kupiłem w sierpniu,strzeliłem 5,5tys.jest ok.Za 2800 to albo zajechany,albo desperatowi trzeba kasy

65K strzałów to już troszeczkę jest więc nie ma się co cenie dziwic... ludzie często maja duzo kasy i sprzedają poprostu bardzo tanio bo chcą się pozbyc, i miec choc częśc z tego co wydali z powrotem w kieszenia
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Zambrowa, podlaskie
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    I racja ze tak bywa ze ludki zmieniaja sprzety to sie i pozbywaja starych za bezcen. Ja prawie 4 latka foce E-1 od nowiutkiego i teraz dylemat, kupic E-3 czy tez zdradzic Olka... A jakos mi szkoda bo za jaka kase sie to kupiło... E-1 + 14-54 to 3900 wtedy było, HLD-2 1000 zeta... A teraz co? Grosze! Lubie ptaki i zwierzaki, nabyłem Sigme 135-400, fajna całkiem, wiec E-3 kusi bo i rozdzielczosc i stabilizacja itd. I głowka mysli i mysli... A ze mam 14-54 to szkoda szkiełka. A w planach by tez E-1 mojej dziewczynie odstapic... Zzyłem sie z nim, piekna puszka, aż szkoda w swiat oddawac.

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    I racja ze tak bywa ze ludki zmieniaja sprzety to sie i pozbywaja starych za bezcen. Ja prawie 4 latka foce E-1 od nowiutkiego i teraz dylemat, kupic E-3 czy tez zdradzic Olka... A jakos mi szkoda bo za jaka kase sie to kupiło... E-1 + 14-54 to 3900 wtedy było, HLD-2 1000 zeta... A teraz co? Grosze! Lubie ptaki i zwierzaki, nabyłem Sigme 135-400, fajna całkiem, wiec E-3 kusi bo i rozdzielczosc i stabilizacja itd. I głowka mysli i mysli... A ze mam 14-54 to szkoda szkiełka. A w planach by tez E-1 mojej dziewczynie odstapic... Zzyłem sie z nim, piekna puszka, aż szkoda w swiat oddawac.
    nic nie sprzedawaj ino dokup E-3 ! Poluj na okazję, bo czasami bywają niezłe
    mój ma przebieg 55 tyś i jakoś działa i nic, kompletnie nic się z nim nie dzieje .... i aby tak dalej

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$