U mnie wystąpiła pierwsza wada, czyli rozwarstwienie obudowy LCD - zastanawiam się nad sklejeniem "kropelką". Poza tym mam zamiar doklejć cienkie skórki do brzegów z obu stron LCD, aby za ich pomocą wyciągać to ustrojstwo od tyłu![]()
U mnie wystąpiła pierwsza wada, czyli rozwarstwienie obudowy LCD - zastanawiam się nad sklejeniem "kropelką". Poza tym mam zamiar doklejć cienkie skórki do brzegów z obu stron LCD, aby za ich pomocą wyciągać to ustrojstwo od tyłu![]()
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 11.11.09 o 11:30
Własnie testuje lampę Metz 54MZ-4i która uzywałem z adapterem SCA 3202 wersja M4 z E-1 i tu mam klopsa, w E-3 nie działa mi TTL błysku... Cos zle ustawiłem w menu aparatu?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
MicSzu "Jak uszkodzony tylko grip to bierz i się nie zastanawiajmoże ze 100zł z ceny jeszcze urwiesz, gripa sprzedasz za 200zł i będziesz miał zacny korpusik
"
Owszem moze i racja ale jak widze na allegro za 2800 E-3 ze stanem 8 tys zdjec to sie mocno zastanawiam... Hallo! Uzytkownikow tej puszki prosze o wypowiedzi jak sie maja Wasze sprzety po tak duzym chodzie?
Ostatnio edytowane przez Zeberek_1 ; 11.11.09 o 12:22 Powód: Automatyczne scalenie postów
Zależy, jak pracujesz. BLS-1 w moim E-420 używany przez około tydzień od momentu naładowania wystarcza na kilkaset zdjęć, ale na pikniku lotniczym, świeżo naładowany i używany w ciągu jednego dnia, wystarczył na 2500 zdjęć (JPEG). Wydaje mi się, że sposób użycia ma tu duży wpływ na "charakterystykę siadania".
8 tys. klapnięć lustra... Kilka imprez sportowych, kilka ślubów, kilka wypraw w nieznane... Aparat MUSI tyle bez problemu wytrzymaćInaczej trzeba by je zmieniać co pół roku hehe A co ma mu niby dolegać?
Że migawka do wymiany? Jedna będzie do wymiany po 10 tys., inna po 100 tys.
8tys na lustro to w sumie jest tyle co nic.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 11.11.09 o 14:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
I racja ze tak bywa ze ludki zmieniaja sprzety to sie i pozbywaja starych za bezcen. Ja prawie 4 latka foce E-1 od nowiutkiego i teraz dylemat, kupic E-3 czy tez zdradzic Olka... A jakos mi szkoda bo za jaka kase sie to kupiło... E-1 + 14-54 to 3900 wtedy było, HLD-2 1000 zeta... A teraz co? Grosze! Lubie ptaki i zwierzaki, nabyłem Sigme 135-400, fajna całkiem, wiec E-3 kusi bo i rozdzielczosc i stabilizacja itd. I głowka mysli i mysli... A ze mam 14-54 to szkoda szkiełka. A w planach by tez E-1 mojej dziewczynie odstapic... Zzyłem sie z nim, piekna puszka, aż szkoda w swiat oddawac.