Strona 38 z 117 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ja zarówno z E-1 jak i E-3 kontakt miewam sporadyczny więc moja opinia dotyczy jedynie pierwszych odczuć - mimo wszystko dość ważnych...
    E-1 - pięknie, intuicyjnie - jak szyty na miarę - aparat mógłbym wziąć od razu na zdjęcia, nie trzeba się go uczyć...
    E-3 - trzyma się bardzo dobrze ale coś mi nie pasowało w rozmieszczeniu rolek, palce musiały na nie trafić. Brak pokrętła trybów pracy - oczy mi wylazły na wierzch, musiałem poprosić kogoś kto mi powie jak się przestawia tryby . Nie ma ryzyka, że przy wyciąganiu aparatu z torby pokrętło przestawi tryb pracy, co przy szybkim reporterce ma znaczenie ale chyba wolałbym tradycyjne rozwiązanie.
    Amerykanie mają taką zasadę - jak coś jest dobre po co to zmieniać... Japończycy projektując E-3 chyba trochę przekombinowali, IMHO niepotrzebnie dmuchali parę w gwizdek projektując nową guzikologię, jak mieli starą wręcz kultową podaną na tacy, w dodatku nowy produkt był w dużej mierze kierowany do użytkowników E-1...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ktotek:

Akurat w trzymaniu E-3 jest OK, wkurza tylko przednia rolka. Na plus budowa oraz to że w OLKU nie puchną gumy jak w najkonach...

dinx6
    Gość
    Mnie bardziej niż rozmieszczenie przedniej rolki i brak pokrętła trybów denerwuje włącznik. Nie raz zdarzyło się, że wkładając aparat do torby niechcący go włączyłem.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Mnie bardziej niż rozmieszczenie przedniej rolki i brak pokrętła trybów denerwuje włącznik. Nie raz zdarzyło się, że wkładając aparat do torby niechcący go włączyłem.
    Ja odwrotnie, jak noszę na ramieniu, to zdarza mi się wyłączyć (o pasek) Później widzę dobry moment, łapię za aparat, mierzę...a tu zima, nie gada. I fotka przeszła koło nosa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Ja odwrotnie, jak noszę na ramieniu, to zdarza mi się wyłączyć (o pasek) Później widzę dobry moment, łapię za aparat, mierzę...a tu zima, nie gada. I fotka przeszła koło nosa.
    Ja muszę być jakiś dziwny, bo mnie jedyne co wk.rwiało to tryb uśpienia. Wyłączyłem i po nerwach, już mnie nie gryzie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    A to takie proste było, E-2= E1+matrycaS3Pro+nowszy engine i bufor i to chyba wszystko
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Marudy jesteście

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    mam pytanie odnośnie robienia zdjęć w serii. W innym aparacie zauważyłem, że jak robię serię i kończy się karta, następnie kasuję kilka zdjęć i znowu robię serię to aparat nie szaleje już 6kl/s tylko znaaacznie wolniej. Ciekawi mnie czy E-3 też tak ma. (zakładam, że tak bo to wina roz-defragmentowanych kart). Używam Sandisków Extreme III (20MB/s).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    E-3 to świetna puszka - ma pewnie parę wad ale jej zalety pozostawiają je w głębokim cieniu... Z mojego punktu widzenia największą z tych wad jest... cena Leici 25/1.4
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    E-3 to świetna puszka - ma pewnie parę wad ale jej zalety pozostawiają je w głębokim cieniu... Z mojego punktu widzenia największą z tych wad jest... cena Leici 25/1.4
    Dla mnie największą wadą E-3 jest fakt, że nie posiadam szkieł, które bym chciał mieć

BernArt - Moje zdjęcia