Strona 99 z 117 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

czyszczenie na gwarancji

Cytat Zamieszczone przez magnum Zobacz posta
    Tak, kilka dni temu wrócił do mnie mój e510 wypucowany jak z fabryki
    no ja podobnie kiedyś miałem przy e300 ... powiem więcej wyglądał lepiej niż ze sklepu. Co prawda nie wiem jak można sprawdzić czy przeczyścili tasiemke ale z zewnątrz wyglądał super.

Teraz nie mogę tego powiedzieć o e-3 dlatego tez zapytałem.
    Ostatnio edytowane przez Jeronimo ; 15.10.09 o 22:06 Powód: dopisanie jednego słowa ;-)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Używam E-3 już długo z tym co widać w podpisie. NIGDY żadnych problemów z AF nie zaobserwowałem - zawsze najnowszy FV. Ufam mu właściwie bezgranicznie LCD pomimo chowania gdy nie używam aparatu wciąż trzyma się jak 1-ego dnia od zakupu.

Jedyne co ostatnio mnie zdziwiło to paprochy 2 na matrycy ale sam się o nie prosiłem, bo wymieniam szkła w plenerze bez jakiegokolwiek BHP :P Użyłem przycisku On/Off 30 razy i na zdjęciach już nie ma ani śladu

Co do wagi to aparat lekki nie jest ale kto próbował podpinać choćby 12-60 do E-4xx/6xx/5 ten wie jaka to masakra, bo już o 50-200 nie mówię. Grip bardzo mi pomaga w utrzymaniu całości stabilnie.

Bandingu nigdy nie zaobserwowałem ale może dlatego, że prawie nigdy nie wychodzę poza ISO 800 a nawet jeśli to i tak pilnuję naświetlania. Nie rajcuje mnie potem wyciąganie w PSie na siłę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam wszystkich bardzo serdecznie

Przeczytałem wszystko od góry do dołu i postanowiłem napisać o moich odczuciach z E-3.
    Najczęściej używanym szkłem które posiadam jest ZD 300mm 2,8 i niestety nie chodzi to dobrze z tymże body. Od kilku miesięcy piszę z doradcami technicznymi z olympusa i rozmawiam z serwisem o problemie , Problem jest przy firmware 1,3 i 1,4 (przy 1,2 jest ok), a mianowicie nie działa obiektyw ustawiony na CAF i przesłonie 2,8 . Body a właściwie lustro po potwierdzeniu ostrości wydaje dźwięk jakby się miało zaraz rozlecieć a fotki wychodzą jedne jasne, drugie ciemne . Często też zawiesza się aparat aż trzeba wyciągać akumulator. Przy firmware 1,2 żaden problem nie występuje. Zbieram wszystkie maile od doradców technicznych i może je opublikuję kiedyś. Jednak jestem pełen nadziei, że niebawem rozwiążą ten problem , bo jak widać nie tylko ja mam coś z firmware a i inni przy obiektywach 14-54. W sumie wiem od serwisu ,że problemy ma 5 może 6 osób w Polsce i nie za bardzo Oly chce się przyłożyć do problemu dla tak małej garstki niezadowolonych ludzi. Jednak ja będę twardy i może to moje pisanie i telefony kogoś wzruszą w serwisie . Najchętniej napisałbym do centrali ale nie znam japońskiego .
    Posiadam też 50-200 Swd , ZD 12-60, ZD 35mm i z tymi nie ma problemu . Na samą obsługę i komfort pracy nie można narzekać. Szczelność i pancerność E-3 to moim zdaniem zaleta szczególnie w trudnych warunkach leśnych gdy pada deszcz , czy też gdy jest zimno i sypie śnieg. Intuicyjna obsługa też mi się podoba ale, to chyba we wszystkich modelach tak jest.

-Andrzej-

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez turbol Zobacz posta
    Witam wszystkich bardzo serdecznie

Przeczytałem wszystko od góry do dołu i postanowiłem napisać o moich odczuciach z E-3.
    Najczęściej używanym szkłem które posiadam jest ZD 300mm 2,8 i niestety nie chodzi to dobrze z tymże body. Od kilku miesięcy piszę z doradcami technicznymi z olympusa i rozmawiam z serwisem o problemie , ....
    Czy twój aparat był już w serwisie Olympusa i czy testowali tam twoją puszkę z FW 1.4?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie był jeszcze w serwisie – jednak rozmawiałem z ważna osobą z serwisu , że tak to nazwę po znajomości i powiedział , że problem zna i pisał do władz wyższych Olympusa i na razie bez odzewu. Kazał czekać , może coś się ruszy.
    Żeby się szybciej ruszyło piszę maile do technicznego i przez jakiś czas odpowiadają po czym korespondencja zamiera a ja znowu wznawiam i tak w kółko.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie był jeszcze w serwisie – jednak rozmawiałem z ważna osobą z serwisu , że tak to nazwę po znajomości i powiedział , że problem zna i pisał do władz wyższych Olympusa i na razie bez odzewu. Kazał czekać , może coś się ruszy.
    Żeby się szybciej ruszyło piszę maile do technicznego i przez jakiś czas odpowiadają po czym korespondencja zamiera a ja znowu wznawiam i tak w kółko.
    Oj przy cenach takiego zestawu to lekko irytujące :/
    Chętnie przetestował bym trzysetkę na swoim body marzy mi się

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Na forum piszą ludzie, którzy wysłali puszkę do serwisu i dostali z powrotem z działającym FW 1.4, dlatego mnie ta sprawa ciekawi ale z FW 1.2 idzie wytrzymać.

Czy serwis Olympusa cię poinformował, że twój obiektyw ZD300 nie będzie działał z E-3 z FW1.4?
    Czy to jest informacja od serwisu Olympus Polska?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Na forum piszą ludzie, którzy wysłali puszkę do serwisu i dostali z powrotem z działającym FW 1.4, dlatego mnie ta sprawa ciekawi ale z FW 1.2 idzie wytrzymać.

Czy serwis Olympusa cię poinformował, że twój obiektyw ZD300 nie będzie działał z E-3 z FW1.4?
    Czy to jest informacja od serwisu Olympus Polska?
    Poinformowali mnie tylko , że są takie puszki (około 6 szt. w Polsce)które mogą mieć problemy i ,że sprawa jest znana.
    Sam się zastanawiam czy nie powinni wymienić puszki na drugą skoro jest tak wadliwa .

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Poinformowali mnie tylko , że są takie puszki (około 6 szt. w Polsce)które mogą mieć problemy i ,że sprawa jest znana.
    Sam się zastanawiam czy nie powinni wymienić puszki na drugą skoro jest tak wadliwa .
    ja napiszę co bym zrobił na twoim miejscu.
    Wysłałbym do serwisu, opisując problem. Po dwóch naprawach jeśli nic pomoże, umawiasz się nie z serwisem a z konkretną osobą z serwisu na wymianę jeśli naprawa nie pomoże. Koniecznie zapisz sobie jej dane. Jeśli nie naprawią to raczej dostaniesz nową puszkę.
    Osobny problem - w czym nie pomogę - czy posłać razem z ZD300mm .

Ja dostałem nową za czwartym razem. Za każdym razem będziesz pozbawiony puszki na ok 2tygodnie. Jak dogadasz się z serwisem to dostaniesz zapasową puszkę.
    Nie przejmuj się, inne systemy mają jeszcze gorsze problemy z serwisem

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za rady. Pewnie wyślę z obiektywem chociaż się trochę boję .Obiektyw jest zbyt cenny dla mnie a różne rzeczy dzieją się z kurierami. Chyba , że osobiście pojadę . Teraz jednak poczekam na odpowiedź technicznego .