Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Wątek poświęcony subiektywnym odczuciom, dlatego i ja coś dodam.
Zastanawia mnie położenie rolki ( jednej z dwóch) tej od strony wyświetlacza - co raz bardziej upewniam się, że kompletnie mi nie leży takie usadowienie szpejstwa. Trudno patrzeć przez wizjer równocześnie krącąc... ot taka moja uwaga do "e" trójki
pozdrawiam
zeman2: Zdecydowanie popieram Twoją opinię na temat górnej rolki --To jakiś japoński inżynier-kretyn zmienił w stosunku do E-1 (obsługa grozi zwichnięciem palców) --pozdrawiam
--------------------------------
-ps: Jeśli miałeś na myśli drugą rolkę to nie podzielam Twojego zdania...
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 3.04.09 o 20:24
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 5.04.09 o 10:09
Olympus wypuścił nowy firmware do E-3 (1.4) - ma poprawiać skuteczność autofocusa.
http://www.dpreview.com/news/0904/09...e3firmware.asp
był "najszybszy na świecie" a teraz jest nawet nadzieja na skuteczność?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Dziś miałem dziwną przygodę z E-3. Fotografowałem prymicję w kościele. Kiedy skończyła się karta założyłem nową Sandisk'a 2GB. Na liczniku wyskoczyło tylko 9 zdjęć. Szybko zrobiłem format - dalej tylko 9 klatek. POmyślałem padła karta. Wsadziłem drugą Sandiska 4 GB. Efekt ten sam. Dalej aparat pokazuje 9 klatek. Znów format i znów nic. Wyjąłem baterię i dalej nic. Pomogło dopiero zrobienie tych 9 zdjęć tak aby licznik pokazał 0, a potem format karty.
Ktoś miał podobne zdarzenie? Troszkę mnie to zaniepokoiło. Nie chciałbym, żeby się okazało pewnego razu na zleceni, że straciłem jakieś zdjęcia przez błąd aparatu.