Strona 73 z 117 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    black_bird: Tę choinkę robiłem także w rawach dla bezpieczeństwa (śluby bezwzględnie w rawach), ale jpegi wyszły bardzo ładnie z właściwym kolorem skóry i bez przepałów. Wysyłam fotki prosto z aparatu (jedynie zmniejszone i powtórnie zapisane w jpg)--pozdr
    ----------------------
    Ustawienia:
    1) kontrast minus 1
    2)saturation plus 1
    3) WB na piorun 5500K --A-0/G-plus2
    Reszta standard
    Mój daszek daje cieplejsze odbicie niż 5500K więc wspomaganie lampką wbudowaną zbalansowało mi kolor przy tych ustawieniach.
    ps: Uważam, że światło główne bezpośrednio z lampy jest bardzo niekorzystne szczególnie przy tej matrycy --jakieś mleczne nakładki na lampę to za mało (kiepskie zachowanie w światłach w porównaniu do E-1). Ustawienia WB podałem dla mojego przypadku metza 45 itd. --każdy musi to sam rozpracować...
    Wydaje mi się, że doskonale trafiłeś z ustawieniami.
    Sam nie potrafiłem utrafić tak, żeby nie musieć poprawiac jotpegów w komputerze.
    Dopiero Fuji S5 Pro dawał mi takie kolorki, jakie byc powinny, przynajmniej jesli chodzi o kolor ludzkiej skóry.
    Wstawione tu fotki wyglądają bardzo podobnie jak z Fujika

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    irek50, pewnie o tym wiesz, ale na fotkach z przedszkola, wykadrowałbym ten nieciekawy sufit.

A światło i kolory faktycznie niezłe.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 8.02.09 o 18:12

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    tymczasowy: Przy tych 10mln px z E-3 można sobie spokojnie kadrować na komputerze. Tutaj dałem pełne kadry z aparatu --sedecznie pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Irek - świetna robota.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar GALILEUSZ
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    dzisiaj sie bawiłem E3 plus zd50 i faktycznie szkiełko w miarę chodzi, ale potrafi się pogubić, chociaż ogólnie ładnie to chodzi w porównaniu z np 410. Ale ja nie o tym chciałem, obok leżał D90, pobawiłem się nim chwilę, popiołem Nikkor 105 mm f/2.8 G AF-S VR, zd 50 jest posądzany o słaby af ale ten nikkor za 2500 zł szukał i szukał i nie mógł znaleźć punktu, a czasami ustawiał w punkt odrazu. Zdarzało mu sie to o wiele częściej niż zd 50 z E-3, wniosek
    do tej pory myślałem że szkiełka olka starsze mają słaby af , ale nowa pucha nikona z chwalonym nikkorem trochę oddstawała od e-3 i zd 50 macro.
    Zależy jakie było światło, jeśli mało to może się gubić. Dodatkowa sprawa to ogniskowa. 105 to jednak odrobinę dłużej niż 50 w Olku. Każdy ruch powoduje większe przesunięcie kadru. To mogło być przyczyną długiego ostrzenia w Nikonie.
    ZD50 jest dość specyficzny. AFu szybkiego na pewno nie ma. Trzeba mu "podpowiedzieć" czego się od niego chce.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar adamowski1
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Subiektywne odczucie posiadacza E 3

Wczoraj w końcu kupiłem E-3,w zestawie z obiektywem 14-54 f2.8-3.5,chyba tanio bo za 3999 złociszy,o dziwo w sklepie dla "Idiotów",gdzie wpadłem zupełnie przypadkiem.
    Do domu pędziłem aby jak najszybciej rozpakować zestaw i cieszyć się nim jak dziecko,wsadziłem akumulator do ładowarki aby się spokojnie ładował,z torby poczciwej 510 wyjąłem w pełni naładowany,zapakowałem w E-3 i pstrykałem fotki testowe.Moja radość trwała zaledwie przez 25 klatek po których to lustro się zawiesiło,wyjmowałem z niego baterie z myślą że może ruszy.
    Pozostawiłem go w spokoju na 16 godzin i nic,za chwilę jadę go reklamować i tak się zastanawiam czy czasami ja nie wyszedłem na idiotę gdyż po zrzuceniu zrobionych fotek numeracja zaczynała się od P2 128610.Czyżby migawka już tyle razy pracowała?,dziwne.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adamowski1 Zobacz posta
    Wczoraj w końcu kupiłem E-3,w zestawie z obiektywem 14-54 f2.8-3.5,chyba tanio bo za 3999 złociszy,o dziwo w sklepie dla "Idiotów",gdzie wpadłem zupełnie przypadkiem.

Pozostawiłem go w spokoju na 16 godzin i nic,za chwilę jadę go reklamować i tak się zastanawiam czy czasami ja nie wyszedłem na idiotę gdyż po zrzuceniu zrobionych fotek numeracja zaczynała się od P2 128610.Czyżby migawka już tyle razy pracowała?,dziwne.
    Jakaś promocja, wyprzedaż czy jak?

Sprawdź w menu serwisowym ile ma zrobionych zdjęć...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jeśli włożyłeś NOWĄ lub SFORMATOWANĄ kartęc CF, to w nowym aparacie numeracja powinna zacząć się od 1. Nowy sprzęt mozna ponadto od razu rozpoznać po wyglądzie i braku ustawionej daty. Menu serwisowe to kolejna sprawa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    z numeracji wynika, że zdjęcie robiłeś 12 lutego, a zam numer zdjęcia 8610 niekoniecznie znaczy że tyle bylo już wypstrykane, trzeba to sprawdzić w menu serwisowym.