Strona 31 z 117 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Może to są moje subiektywne odczucia, albo inne algorytmy w CS-3 w porównaniu do CS-2 ale przy większych powiększeniach na monitorze zdjęcia z E-1 wyglądały dla mnie ładniej niż te z matrycy z E-3.
    A już po trochę większym wyostrzeniu obraz z E-3 moim zdaniem jest chyba mniej przyjemny dla oka niż ten ze starego E-1.
    Staram się głównie pracować na niskich iso, ale jeszcze nie zrobiłem testu porównawczego ten sam motyw, ten sam obiektyw, różne body.
    Wiadomo, że nowy zakup jest atrakcyjny więc głównie poznaję jego możliwości.
    postaram się więcej napisać po zrobieniu testów.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Mam pytanie do użytkowników E-3, opcja w menu narzędziowym YD- wyśw/PC .... o nazwie "Nocne kadry" do czego służy.Nie znalazłem opisu w obszernej instrukcji E-3?
    Po zmianie na wł/wył nie widzę róznicy w działaniu.
    Ostatnio edytowane przez Stanisław Rozalski ; 9.08.08 o 21:19 Powód: Automatyczne scalenie postów
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników E-3, opcja w menu narzędziowym YD- wyśw/PC .... o nazwie "Nocne kadry" do czego służy.Nie znalazłem opisu w obszernej instrukcji E-3?
    Po zmianie na wł/wył nie widzę róznicy w działaniu.
    Str. 102 LIVE VIEW BOOST. Takie dziwne tłumaczenie

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    A jaki problem ze drga?
    No właśnie taki , że drga. Gdyby to jeszcze miało czemuś pożytecznemu służyć.

W stosunku do korpusów bez stabilizacji, z E-3 uzyskuję wiekszy odsetek zdięć bez poruszenia na dłuzszych czasach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Owszem miło ale już było

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

lampa FL-50R

Czekających na okazje cenowe informuję, że dzisiaj dotarła do mnie promocyjna lampa błyskowa FL-50R.
    Na towar czekałem dwa tygodnie od wysłania kodu z opakowania E-3.
    Lampa jest super, kto miał ją w ręku ten wie o czym mówię.
    Współpraca z E-3 w trybie TTL auto bajecznie prosta a efekty naświetleń w pomieszczeniach w pełni zadawalające.
    Czyli zakup body E-3 z promocyjną lampą to także moim zdaniem okazja cenowa.
    Promocja została przedłużona stąd zachęcam niezdecydowanych do skorzystania z niej. Zawsze to w kieszeni zostaje 1100-1300zł no i cena korpusu ma inny wymiar.
    Do lampy dołączono drobne ale przydatne drobiazgi czyli pokrowiec, dyfuzor, podstawkę pod lampę do ustawienia podczas bezprzewodowej pracy,biały ekran odbijający podczas pracy z błyskiem odbitym od sufitu. Oczywiście dołączona do tego polska instrukcja.
    Wszystko elegancko zapakowane dostarczone bezpłatnie kurierem do domu.
    Słowa uznania aha, lampa jest made in Indonesia a nie Chiny
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski Zobacz posta
    ...lampa jest made in Indonesia a nie Chiny
    To wiele zmienia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na tym forum zastanawiamy się nad doskonaleniem obsługi E-3 i związanego z nim wyposażenia a koledzy na forum optyczne zastanawiają się nad śmiercią systemu 4/3.
    Przewrotne jest grono fotoamatorów. Zamiast wspólmej radości z fotografowania wieczne dylematy o wyższości jednych nad drugimi.
    Nawet osiągnięcia sprzętowe można w ten sposób pokazać przecież jako porażki producentów.
    stanisław

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Optyczne.pl nienawidzą 4/3 jak diabeł wody święconej. Nie wiem w sumie dlaczego i co kogo to obchodzi,że istnieje inny system ale cóż poradzić...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Optyczne.pl nienawidzą 4/3 jak diabeł wody święconej. Nie wiem w sumie dlaczego i co kogo to obchodzi,że istnieje inny system ale cóż poradzić...
    proste... ZAZDRASZCZAJĄ!!!
    "Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."