Strona 20 z 117 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    kiedykolwiek Ci się w e-1 samo przełączyło ?
    Owszem, ostatnio, jak używałem obydwu i obijały się jeden o drugi.

Szczerze mówiąc to E-3 ma tak rozwiązany przełacznik, że czasem lubi zawadzić o pasek jak go noszę na ramieniu i się wyłączyć...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Masz na myśli ON OF?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Masz na myśli ON OF?
    Tak. Jest z tyłu korpusu a nie na górze, więc czasem jak idę, to zawadza o szlufkę albo pasek i się wyłącza.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    lessie, bo postać tańcząc zmienia swoje położenie nie tylko w jednej osi. Z samolotem jest zupełnie inaczej. Dodatkowo mnie nie zależy na tym by mieć rozmazane tło, a żeby postać była rozmazana, ale jednocześnie zachowywała w jakichś miejscach ostrość. Dzięki temu własnie jest wrażenie ruchu w tym przypadku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    alakin-

To tak nisko nosisz aparat czy tak wysoko...
    Przesunięcie tego włącznika samo w sobie jest problemem. Nie zdarzyło mi się aby sam z siebie się przełączył.

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    AF-C potwornie zwalnia serię. W sumie normalne bo ostrzy co klatkę ale z zaj..iście szybkich 5kl/sek robią się ledwo 3 ( w E-1 tego nie ma...może dlatego że ma 3 kl/sek w kadym trybie ). Do sportu bryndza, mi na samolotach wyszło, myślałem że jakąś odszumiaczkę mam czy coś ale nie...tak ma. Gdyby ktoś mógł swoje sprawdzić to niech się podzieli informacją.
    z tym af-c to mi wyglada ze masz ustawione realase priority tak ze aparat wyzwala migawke po ustawieniu ostrosci, robiac zdjecia na pokazie wlasnie to mialem, za malo klatek robil, i to chyba wina tego o czym pisze powyzej.
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez konukera Zobacz posta
    z tym af-c to mi wyglada ze masz ustawione realase priority tak ze aparat wyzwala migawke po ustawieniu ostrosci, robiac zdjecia na pokazie wlasnie to mialem, za malo klatek robil, i to chyba wina tego o czym pisze powyzej.
    Tutaj możesz miec rację Spawdzcie to i dajcie znac.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez konukera Zobacz posta
    to możliwe ale jak wyłączę to nie będzie czekał na ostrość tylko walił szybką serię co się równa wyjściu obiektu z ostrości przy dłuższej serii. Ale sprawdzę bo mnie ten problem tez nurtuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mnie nurtuje znacznie więcej problemów. Jestem zdania aby coś wiedzieć należy to wypróbować lub porównać. Jeśli to nie jest dobre miejsce to zawsze można przenieść gdzieś indziej lub po prostu pozamiatać. Jestem mieszkańcem małej mazowieckiej wioski Warszawa i do jej lub okolicznych mieszkańców kieruję propozycję.

Proponuję wykonać test sprawdzający działanie stabilizację matrycy w E3. Podczas przeprowadzania testu mogę zaprosić kilku posiadaczy A 700 aby porównać wyniki. Jako miejsce testu proponuję gmach Biblioteki Narodowej przy ulicy Dobrej. Na jego dachu znajduje się mostek, który wpada w rezonans jeśli się po nim chodzi. Myślę, że miejsce jest odpowiednie do takiego testu. Ze swojej strony zapewnię atrakcyjną modelkę i ewentualną publikację wyników testu w jednym z fotograficznych czasopism. Dokładne kryteria testu i termin oczywiście jeśli będziecie zainteresowani propozycją proponuje omówić na forum.

Aby uprzedzić ewentualne pytania nie działam na zlecenie żadnej z firm ani sklepu jest to moja indywidualna i całkowicie prywatna propozycja
    Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 7.07.08 o 19:58

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Sergiuszone:

Ale chłopakom chodziło o samoloty i problemy z panoramowaniem... czy to możliwe możliwe, że szybko biegnąca modelka będzie w stanie zaemulować samolot lub samochód?