Strona 87 z 139 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1386

Wątek: Goniąc króliczka - czyli gulasz się szlaja =)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Świetne te ludziki. Szukałabym jakichś fikuśnych kadrów. Inspirujące

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ... kilka kadrów z Florencji ...
    Patrzę na te domki i czuję się jak bym był na innej planecie.
    W mojej okolicy (bliższej i dalszej) jest zupełnie inna zabudowa. No może bramy podobne
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    Belweder - piękne miejsce z ogromem terenów zielonych i pięknej roślinności z widokiem toskańskim - i o dziwo dzikich tłumów tam nie było - a miałyśmy szczęście trafić na wystawę sztuki nowoczesnej zatytułowanej "HUMAN" Antony'ego Gormley'a; wystawa skupiała około 100 rzeźb rozstawionych na całym terenie Belwederu
    oto kilka prac
    gUlasz,
    To dobrze, że pokazałaś miejsce w którym byłaś, bo możemy teraz o tym podyskutować
    Osobiście nie czuję, co chciałaś wyrazić zdjęciami Ty, ani autor tej wystawy.
    Mogę się zastanowić - po co robiłaś zdjęcia, jak również zastanawiam się 'co na celu miał autor wstawiając te postaci ludzkie w taki sposób uporządkowane w mury twierdzy.
    Odpowiadając na pierwsze zagadnienie - zrobiłaś, bo tam byłaś...
    Pierwsze 293. - pion - postać wpisana w mur, ale moim zdaniem za wąsko, za mała dyskusja obiektu z otoczeniem
    Czwarte 296. - poziom i tło szersze, łapie kontekst, podoba mi się.
    ostatnie 297.- wydaje się, że kompozycja 'mniut' - bo i głowa, i tyłek i odbarwiony kamień w mocnych punktach, ale zupełnie nie wiem, co ma powiedzieć ta instalacja.... zgięta postać podpiera głową mur, na pewno jakieś przesłanie miało być - ale że to taki wycinek z pupą w mocnym punkcie - to sens przekazu mi się zamazuje...
    Pod względem graficzny ok, ale dddd nie urywa...
    drugie 294. - fajne, widać, że szereg rosnący - opowieść wzbudza, może bardziej pod kątem by się zdało.
    trzecie 295. - też ciekawe, może trochę za ciasno, nie wiem, czy dało się zrobić krok w tył, zestawienie tych postaci, ich faktura, postawa - wzbudza zainteresowanie, przypuszczam, że to jakieś przejście pomiędzy bramami z dziedzińca zewn do wewnątrz, i też fajne wówczas byłoby zdjęcie z boku i podanie kontekstu dlaczego postaci zostały umieszczone w tym miejscu.

To co napisałem to moje 'chcenie', ty zaś miałaś inny pomysł czy sposób podania - mi nie podchodzi, ale nie znaczy, że jest zły.

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 28.08.15 o 11:21 Powód: ortograficzny bład

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    ostatnie 297.- ... zupełnie nie wiem, co ma powiedzieć ta instalacja.... zgięta postać podpiera głową mur, na pewno jakieś przesłanie miało być - ale że to taki wycinek z pupą w mocnym punkcie - to sens przekazu mi się zamazuje...
    Uważasz, że zdjęcie powinno wyjaśnić co autor instalacji miał na myśli?
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Helmuth'cie,
    dla Ciebie specjalnie wytłumaczę mój proces myślenia, w tym celu zacytuję najpierw Ulę:
    Cytat Zamieszczone przez gulasz
    a miałyśmy szczęście trafić na wystawę sztuki nowoczesnej zatytułowanej "HUMAN" Antony'ego Gormley'a; wystawa skupiała około 100 rzeźb rozstawionych na całym terenie Belwederu
    oto kilka prac
    Parafrazując - autorka zdjęć informuje nas, że miała szczęście, gdyż trafiła na wystawę sztuki nowoczesnej i chce się podzielić z nami kilkoma z tych prac, można z tego nawet wyciągnąć wniosek, ze Ula lubi dzielić się nie tylko swoim uśmiechem, ale i szczęściem, jakie ją spotyka.
    Skoro tak - dzielenie się sztuką, kilkoma pracami Antony'ego Gormley'a - to można domniemywać, że Ula chce nam przekazać to, co odczuwała, dostrzegła, co ją poruszyło - odbierając tę sztukę nowoczesną - odwiedzanie wystaw sztuki, jej odbiór, zwłaszcza sztuki nowoczesnej - w moim postrzeganiu - ma stawiać pytania - które chciał wyrazić autor. Jeśli stawia inne pytania - to może być wieloraka odpowiedź - albo sztuka jest niespójna, albo za trudna, albo w założeniu już dopuszcza szeroką interpretację.

Wracając jednak do mojej wypowiedzi - zacytuję sam siebie, w dwóch fragmentach:
    Cytat Zamieszczone przez Sawa
    ostatnie 297.- wydaje się, że kompozycja 'mniut' - bo i głowa, i tyłek i odbarwiony kamień w mocnych punktach, ale zupełnie nie wiem, co ma powiedzieć ta instalacja.... zgięta postać podpiera głową mur, na pewno jakieś przesłanie miało być - ale że to taki wycinek z pupą w mocnym punkcie - to sens przekazu mi się zamazuje...
    Pod względem graficznym ok, ale dddd nie urywa...
    I łącząc zatem opis autorki zdjęć oraz moją odpowiedź, tłumacze mój proces postrzegania :
    1. Ula - Autorka, robi zdjęcia instalacji/wystawie
    2. Ja - Odbiorca, wiedząc, że jest to wystawa oczekuję jakiejś spójnej koncepcji przedstawienia tego wycinka sztuki tak, abym mógł złapać "dowolny" przekaz pochodzący ze zdjęć, przefiltrowany przez umysł autorki tychże:
    2.a. czy to w narracji podanej przez Autora instalacji/wystawy (i tu wpisz sobie pierwszą część mojej wypowiedzi).
    2.b lub też w narracji podanej przez Autorkę zdjęć - wybrałem, że miało to być graficzne przedstawienie rzeźby (i tu wpisz sobie drugą część mojej wypowiedzi co do tego zdjęcia)
    3. Oczywiście, inną - spójną, choć dla mnie nudną - narracją może też być sam fakt obecności Uli w tym miejscu, i tego, że chciała nas o tym poinformować.
    Tym samym neiskromnie zacytuję również siebie:
    gUlasz,
    To dobrze, że pokazałaś miejsce w którym byłaś,
    Mam nadzieję, ze pomogłem Ci zrozumieć, co chciałem wyrazić swoim komentarzem.

pozdrawiam,

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Mam nadzieję, ze pomogłem Ci zrozumieć ...
    Niestety
    Przedstawiłeś swój proces myślenia, który jest dla mnie kompletnie niezrozumiały.
    Pojęcia takie jak "spójna koncepcja przedstawienia wycinka sztuki" lub "graficzne przedstawienie rzeźby" są dla mnie kompletną abstrakcją.
    Zdanie "odwiedzanie wystaw sztuki, jej odbiór, zwłaszcza sztuki nowoczesnej - w moim postrzeganiu - ma stawiać pytania - które chciał wyrazić autor." jest dla mnie tak zakręcone, że musiałem je kilka razy czytać aby zrozumieć a i tak nie jestem pewien, czy zrozumiałem dobrze.
    Od czasów szkoły podstawowej nie cierpię pytań typu "co autor miał na myśli". Tym bardziej nie oczekuję od zdjęcia aby na to odpowiedziało.
    Nie uważam, że Twój proces myślowy jest błędny. Ja go po prostu nie rozumiem i tyle.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Zadałeś pytanie, próbowałem pomóc, niestety - nie mogę inaczej tego wytłumaczyć. Przykro mi.
    Trochę, ale naprawdę tylko trochę, więc nie ma o co kruszyć kopii - przykro mi, że jako autor zdjęć - sam nie masz oczekiwań od tego, co oglądasz, postrzegasz czy rejestrujesz. Może się mylę, popraw mnie wówczas,
    Ja takie oczekiwania mam, pewnie każdego dnia te oczekiwania są inne, mój gust/odbiór/moje potrzeby zmieniają się w czasie - gdyż cały czas uczę się zarówno postrzegać jak i przekazywać to czego sam doświadczam, nie przestałem na szkole podstawowej - lecz ciągle i ustawicznie zadaję pytania i szukam odpowiedzi. W ten sposób uczę się.

Nie przejmuj się, że nie zrozumiałeś. Tak jak piszesz - to mój sposób myślowy, i mój sposób postrzegania.
    Kolejnym razem - zamiast zadawać pytania innej osobie - zadaj je sobie i wyraź swój pogląd/opinię na temat zdjęć ( w tym wątku - zdjęć gUliasza)

powodzenia!

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Helmuth'cie,
    dla Ciebie specjalnie wytłumaczę mój proces myślenia...
    Skoro tak - dzielenie się sztuką, kilkoma pracami Antony'ego Gormley'a - to można domniemywać, że Ula chce nam przekazać to, co odczuwała, dostrzegła, co ją poruszyło - odbierając tę sztukę nowoczesną - odwiedzanie wystaw sztuki, jej odbiór, zwłaszcza sztuki nowoczesnej - w moim postrzeganiu - ma stawiać pytania - które chciał wyrazić autor.
    Jestes pewien, ze nie chodzilo ci o sztuke...?

Mam nadzieję, ze pomogłem Ci zrozumieć, co chciałem wyrazić swoim komentarzem.

pozdrawiam,
    Dzizas... czlowieku... no teraz to jasne !!!
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    122
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Niestety
    Przedstawiłeś swój proces myślenia, który jest dla mnie kompletnie niezrozumiały.
    Pojęcia takie jak "spójna koncepcja przedstawienia wycinka sztuki" lub "graficzne przedstawienie rzeźby" są dla mnie kompletną abstrakcją.
    Zdanie "odwiedzanie wystaw sztuki, jej odbiór, zwłaszcza sztuki nowoczesnej - w moim postrzeganiu - ma stawiać pytania - które chciał wyrazić autor." jest dla mnie tak zakręcone, że musiałem je kilka razy czytać aby zrozumieć a i tak nie jestem pewien, czy zrozumiałem dobrze.
    Od czasów szkoły podstawowej nie cierpię pytań typu "co autor miał na myśli". Tym bardziej nie oczekuję od zdjęcia aby na to odpowiedziało.
    Nie uważam, że Twój proces myślowy jest błędny. Ja go po prostu nie rozumiem i tyle.
    helmuth dam Ci plusa ale to "dzięki" tekstom Sawy No i popatrz system mówi że muszę najpierw rozdać innym. Więc najpierw dam Sawie a potem Tobie
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Jestes pewien, ze nie chodzilo ci o sztuke...?
    K@czy, Tobie tłumaczyłbym inaczej :

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Dzizas... czlowieku... no teraz to jasne !!!
    Raduję wraz z Tobą!!