A jakby ktoś chciał panoramkę?![]()
A jakby ktoś chciał panoramkę?![]()
To będzie widoczna w "Ostanio przesłanych".
Na głownej stronie nie bo fatalnie sie skaluja i wychodzi masakra.
Brakuje mi tu ludzika i niezbo takie nie zbyt ładne. Mógłbyś zrobic podobne zdjęcie np. o zachodzie słońca ..![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Nie mogłem się powstrzymać i pokaże jeszcze kilka zdjęć z ZD50-200 SWD z wczorajszej wyprawy do zoo. Jako że przewiduję wykorzystanie obiektywu głównie, aczkolwiek nie tylko do focenia przyrody skoncentrowałem się na zwierzaczkach, głównie na dużej ogniskowej. Chciałbym jeszcze dodać kilka słów o samym szkle - jestem nim zachwycony. Ostre na całym zakresie, wbrew niektórym opiniom z E510 zachowuje się świetnie, na 400 zdjęć może raz tylko przejechał całą ostrość, szybki, cichy. Jedyna wada to cena i rozmiar.
Wklejam kilka kotków i gadów z ogrodu, jeśli nie będziecie mieli dość to mam jeszcze kilka ptaków.
Najfajniejsze pierwsze 3 tamte jakiś nieładnea pierwsze trzy ładne kadry fajne takie froźnie zwierzaki
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Żółwie mnie zrzuciły z krzesła![]()
Nie tylko, brakuje głębi ostrości.
To jeszcze tylko ptaszki i już nic więcej. To na dobrą sprawę wprawki przed wakacjami, żeby troszkę poznać zachowanie sprzętu. A w zoo zwierzęta nie uciekają, za to trudno o ciekawe ujęcie.