Pierwszy gniotek, bardziej mi podchodzi![]()
Pierwszy gniotek, bardziej mi podchodzi![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
gniotki pięknotki, bardzo ładne!
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
elegancke fotki. nic dodac nic ująć. dla mnie bombastico. kolorki cieszą me oczy. Zawsze podziwiałem zdolnośc "łapania" ptaków na ostro w odpowiednim momencie![]()
Piotr,
Oba gnioteczki przyciągają oko, zachęcają do wędrówki po kompozycjach, angażują wyobraźnię, wołają emocje, jednym słowem - wielość bodźców.
Pięknie pracuje obiektyw, a kolory cymesik. Drugie bardziej mnie kęci, bowiem nie posiadając linii zbieżności przedstawia perspektywę. Doskonała wieloplanowość - przede mną pojedyncze kwiatki wyrastające z tafli wodnej, im dalej, tym każdy kwiatuszek traci swoja indywidualność, słoneczne pole, żółty dywan rozpościera się aż po horyzont obramowany, zamknięty krzaczorkami. Makatkowe zestawienie barw (cjan + błękit), ich jaskrawość, nasycenie, świetlistość, wszystko dodaje optymizmu, fotka jest taka domowa. Największa siła zdjęcia - prostota, sugestywność, nie ma w nim zbędnych elementów, a to nie jest łatwe do osiągnięcia, trzeba być fachmanem.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 21.04.09 o 09:08
Piękne zdjęcia. Gratuluję wyprawy. Całe szczęście, że można jeszcze znaleźć takie miejsca. Faktycznie chyba przynajmniej raz w życiu człowiek powinien zrobić sobie frajdę i poobcować z przyrodą.
no, no - ach, raz to już pisałem, więc dodaję pokiwanie głową
Widać warto było się wybrać na łowy
Fotografia to największy kłamca na świecie. Bo wybieram mój punkt widzenia. Alex Majoli
E-30 + różniste słoiki + dekielki takowe + okular Irek'45 +sisfuzor
nie mieliśmy żadnej czatowni, Piotr najnormalniej w świecie zaczynał śpiewać piosenkę o Ułanie ptaszki przylatywały posłuchać jak kończył odlatywały ot i cała tajemnica- tajemnicą poliszynela jest, iż ostatnio takie głosy słyszały jak jeden tubylec głośno słuchał w telewizji koncertu trzech tenorów.
Na poważnie to fotografowanie ptactwa wodnego na zegarek przynosi wyśmienite efekty.
Strasznie mi się podoba Rycyki3.JPG. Uchwyciłeś idealny moment!Gniotki też fajne - super kolory. Pierwszy trochę lepszy. Drugi bym skadrowała tak, żeby linia horyzontu była troszkę niżej.
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
Dzięki za odwiedziny. Dzisiaj coś innego. Udało mi się ustrzelić zimorodka, o którego sfotografowaniu zawsze marzyłem. To jeden z piękniejszych ptaków. Od jakiegoś czasu obserwowałem nad rzeką niebieską strzałę i wreszcie dzisiaj, po trzech godzinach leżenia w niezwykle niewygodnej pozycji, udało mi się gościa sfocić.
W galerii dałem inny kadr, tutaj bardziej kropowany.
http://img186.imageshack.us/img186/9052/zimorodek3.jpg
Ostatnio edytowane przez Piotr Grześ ; 21.04.09 o 23:43
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Miodne kolorki na tej fotce.