Ciekawie pokazujesz kolor, nad kompozycją kadru mógłbys jeszcze popracować.
I tak,
1. Piękny bokeh, naturalne światło i obcięte źdźbło a caly kłos zbyt centralnie.
2. Ładnie rzomazane swiatło, odbior psuja mi boki, wykadrowalbym w kwadrat albo umieścił "kolo" niecentralnie.
3. Znów przyjemne światło i kolor ale kiepska kompozycja. Albo było przesunąc sie w prawo, żeby pomnik byl bliżej lewej krawędzi i nie "leżał" na budynku, albo teraz spróbował rattowac kadr, obcinając lewa strne i kawałek ściany.
4. Umieszczony centralnie kosciól jest OK, wyprostowqałbym tylko walące się ściany.
2- wszystkie światła stałe są prześwietlone. Spróbuj przy wywoływaniu z RAW-a zmniejszyć ekpozycję ("koło" wyjdzie ciemniejsze). Boki można wyciąć ale dołu się nie da, poza tym młyn musi mieć podstawę.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
no wlasnie i tu byl moj blad gdyz jak RAWa wywolalem to go usunalem a zmarzniety "walczylem" zeby osiagnac jakis kompromis - kolo ladnie doswietlone, ale dol daje po oczach - niestety jak rano sie obudzilem bylem zly ze RAWy juz sa dawno usuniete moglem sie wstrzymac i przespac z tym jak to zrobic.Zamieszczone przez helmuth
Rawy mozesz bezproblemowo odzyskac,nawet jak karte formatowales.Zamieszczone przez WildLight
Co do fotek to tak jak Ci wyzej.
Kolo postaraj sie,zeby kolem bylo,dol mozesz na warstwach poprawic.Popracuj nad kadrowaniem,czasem lepiej aparat odwrocic o 90°.(pierwsza i ostatnia)
A moze tak te kolo
No to lipa, może da się jeszcze coś poprawić w PS, ale to już może ktoś inny się wypowie (ja nie mam PS)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Numer 2 wygląda fajnie ale kompozycja niebyt dobra. Wykorzystaj sugestie moich przedmówców a będzie lepiej![]()
E-30 / 12-60 / ...
http://ramian.pl
nie wiem czemu ale jakos nie jestem zwolennikiem robienia zdjec w kadrze pionowym jednak nie bede sie spieral te zdjecia o ktorych pisaliscie po zmianie kadru bylyby duzo lepsze - a zatem trzeba wprowadzic poprawki
Zdjecie z dzis tzn w sumie juz z wczoraj
5.
Ładny kadr, aż czuje się wiosnę![]()
A nie przeszkadza ten kawalek drzewa po lewej i lodygi na dole? bo wlasnie co do tego nie jestem pewien - zatem sie pytamZamieszczone przez rocco
![]()