Niestety wizyta w Singapurze powoli dobiega końca. Jak pisałem wcześniej jeśli miałbym się gdzieś przeprowadzić do Azji to prawdopodobnie wybrałbym to miejsce.
Nie chciało się wyjeżdżać, ale portfel dawał nam znak że trzeba ruszać w dalszą drogęprzygotowałem dla Was jeszcze kilka widoczków:
Dzięki za Wasze komentarze super wracać do tych chwil Pozdrawiam
119.
120.
121.
122.
123.
124.
125.
OM-D E-M10 14 - 42 mm 1:3.5-5.6 EZ
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Z Londynu do Pekinu przez Tajlandię, Malezję i Singapur
Świetny reportaż.![]()
Widać troche europejskości w tej azjatyckości.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
pierwsze nie widzi mi się, za to te kolorowe okna świetne, taki budynek do wyżycia się![]()
Nie byłem w Singapurze. Ale śledząc Twój reportaż zdecydowanie chciałbym tam zamieszkać. 124 wzorzec ładu i porządku.![]()
Świetne zdjęcia i opisy. Byłem tam 30 lat wstecz, i wyglądało to trochę inaczej. Miło się to ogląda.
Co do zamieszkania, gdyby do emerytury dodano jedno zero to wybrałbym Japonię.
Pozdrawiam
Witam dziękuje za wizyte
Oprócz zalet o których wspominałem, bardzo ważna jest dla mnie pogoda której teraz trochę mi brakuje. Całoroczne lato, to jest to
Ale też mają i na to sposób.
126.
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Pożyczam sobie to ostatnie do FM.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Witam ponownieNadszedł czas powrotu do domu. A jako że wszystkie loty mieliśmy z linią lotniczą Air China planując wycieczkę wiedzieliśmy ze będziemy przesiadać się w Pekinie. Świetną informacją było to że polscy obywatele nie muszą mieć wizy do 72 godzin pobytu w Chinach (jeśli poświadczą bilet lotniczy poza granice chińską). Postanowiliśmy zostać dwie noce w Pekinie i zobaczyć ile się da. Z moimi przemyśleniami na temat tego kraju podzielę się z Wami później. Bo pierwsze co, po zostawieniu tobołków w hotelu polecieliśmy na plac Tiananmen.
Europejczyków można było policzyć na palcach jednej ręki dlatego też to my stanowiliśmy jedną z atrakcji. Jak bym tak pobierał za to opłaty to na dobry obiad w restauracji by się uzbierało
127.
128.
129.
130.
131.
132.
.
![]()
Ostatnio edytowane przez ZibiZ ; 27.11.16 o 18:44
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku