Kurde, a może jakies błędy jakie są? Jak mam się uczyć fotografować, jak mnie chwalicie?![]()
Kurde, a może jakies błędy jakie są? Jak mam się uczyć fotografować, jak mnie chwalicie?![]()
Pozdrawiam
tenorka
Amator martwi się o zdjęcia, zawodowiec o kasę, a artysta o światło
No dobra... mi troszkę ostrości brakuje. Wyostrzasz po zmniejszeniu?
yyy... nie![]()
Pozdrawiam
tenorka
za mało zielonego na zdjęciachZamieszczone przez tenorka
![]()
No właśnie, a po zmniejszeniu pasuje trochę podostrzyćZamieszczone przez tenorka
![]()
Kurde pytacie sie o tego pieska-dla zwierzyny zrobie wszystko juz taki pomyrdany jestem.
A nie pomyslicie czasem,ze matka moja to na darmo krowe sprzedala zebym tego szopa w pracy sie nauczyl![]()
No dobra-sprawa bardzo prosta.Co mamy na obrazku
Pies-za ciemny.Wiec-obrazek-dopasuj-cien,swiatlo-bawimy sie suwakami.Poprawiamy jasnosc i kontrast.
Teraz lasso zakres powiedzmy 12 i zakreslamy komode razem z taboretem.Prawym myszy na obszarze i tworzymy nowa warstwe przez kopiowanie.Na warstwie dopasowujemy jasnosc-sciemniamy-splaszczamy obrazek.
Napewno w orginale serwetka na taborecie byla biala i jasniejsza od komody,gdyz farba na komodzie z czasem zolknie.Zalozylem,ze tez byla na bialo malowana.
Wiec zaznaczamy lassem nowa warstwe na serwetce i rozjasniamy-splaszczamy obrazek.
Na koniec poprawiamy czarny kolor i dopasowujemy calosc tek zeby sie podobalo.
Pozostala miska-to ja tez lassem i dopasowujemy jasnosc i kontrast.
Splaszczamy i jeszcze raz mozna dopasowac kontrast i jasnosc.
Krycie poszczegolnych warstw do uznania.
To tyle,mozna inaczej,ale tak jest najprosciej w tym konkretnym przypadku.
wow... muszę to przetestować, to może zrozumiemDzięki wielkie za szczegółową instrukcję
A poniżej fotki na tymczasowe pożegnanie - 11 & 12 (wybywam na 2,5 tygodnia, ale jak wrócę...)
Pozdrawiam
tenorka
Podoba mi sie kadr "Kosa".
Motyw ma potencjał, warto było zniżyć się troche i pokazać temat z żabiej perspektywy zamiast obcinać w połowie ten, malowniczy gąsiorek.
"Siasio" całkiem przyjemny, kadr już trochę mniej. Odbicie auta w szybie okna zepsuło cały klimat.
Jakby tak z kadru poziomego obciąć lewą połowę i zrobić pionowy?
Byłoby ciaśniej, przejrzyście a "Siasio" nabrałby wyrazu
Z ostanich dwóch wolę bez puchy i tak w kadrze jest spory bałagan
PS
Serdecznie witam Wrocławiankę![]()
Witam
Bardzo ciekawe zdjęcia. Przejrzałem (niestety pobieżnie) cały wątek i póki co trudno mi wykazać jakieś ulubione kadry. Chociaż, chyba "siasiu". Odbicie w szybie faktycznie może trochę przeszkadzać ale prawie nie zwróciłem na nie uwagi. Z resztą, samo okno też jest nowożytne. Całość wygląda jak "odpoczynek filozofa po tygodniu w miejskiej dżungli".
"Kosa" - również fajowe, jedynie kosa jakby nieco ginie na tle okna.
Ostatnie dwa pomysłowe i zabawne.
Pozdrawiam
kosa i siasiu - ładne kadry
kosa - z dobudowanym dołem skomponowana w kwadrat - tak bym to widział - wiem wiem to nie koncert życzeń
ostatnie dwa - takie sobie