Witaj tenorko,
najbardziej podoba mi się zdjęcie "drzewko1.jpg" tylko jest trochę małokontrastowe, wyszło zbyt szaro. Ciekaw jestem na jakim negatywie robione...
Witaj tenorko,
najbardziej podoba mi się zdjęcie "drzewko1.jpg" tylko jest trochę małokontrastowe, wyszło zbyt szaro. Ciekaw jestem na jakim negatywie robione...
E-30 / 12-60 / ...
http://ramian.pl
Dawno temu, kiedy mieszkałam jeszcze w akademiku (dla wtajemniczonych z Wrocławia w "Tartaku"Zamieszczone przez lessie
), bardzo często mówiliśmy o naszym mieście "Breslau" i było to mówione raczej... hmm, jak by to ująć - pieszczotliwie. Wiem, wiem, język niemiecki brzmi raczej jakby był stworzony do krzyczenia na konie (
) i mało romantycznie czy czule brzmi w moich (i chyba nie tylko) uszach, ale nie było w tym nic kontrowersyjnego. Stąd moje zdziwienie - na wielu innych forach często się spotkałam z podpisem "Breslau", ale nigdzie nie wywołuje to tyle kontrowersji, co tu.
No nic, ważniejsza jest fotografia
Z tego co pamiętam ILFORD 400 Delta albo ILFORD PAN 400 - do tej pory używałam tylko tych dwóch. Zobaczymy jak się w najbliższym czasie sprawdzi Kodak ProFoto...Zamieszczone przez barteq
A skoro tak chcecie, to daję kolejną porcję fotek(7 &
Co do pieska (7), to wiem, że lewa strona jest prześwietlona, a prawa wręcz przeciwnie, ale tu chodzi mi raczej o kompozycję i kadr, bo ze światłem akurat walczyć za bardzo nie mogłam.
Pozdrawiam
tenorka
Amator martwi się o zdjęcia, zawodowiec o kasę, a artysta o światło
Ze swiatlem sie nie poddawaj,walczyc trzeba(mozna)do momentu wystawienia pod ocene.Teraz jak sie swiat zdygitalizowal mamy wieksze mozliwosci.Staraj sie dojsc do tego co Ty widzialas i to chcij pokazac.To co zobaczyl film w aparacie lub matryca to sa dwa rozne swiaty.Zamieszczone przez tenorka
Tak widze Twojego pieska
Dobrze Lucca mówi, trza walczyć, a jeśli coś po prostu nie wyjdzie (mimo szczerych chęci) - lepiej zamknąć w szufladzie i potraktować jako szkic do następnego zdjęciaJeśli pokazujesz coś i mówisz "wiem, że nieostre i prześwietlone ale fajne kolorki" to licz się z tym, że nieraz zostaniesz zrypana jak bura ... Chociaż widzę że nie zniechęcasz się łatwo komentarzami (niekoniecznie na temat), co dobrze wróży
Gwóźdź koniecznie wstaw do Galerii, kolega MariuszM bardzo się ucieszy (uwielbia zdjęcia gwoździ)
Zimowe ładne, dobrze rokują.
Czekam na następne.
Zdjęcia: portret1. z uwagi na roześmianą modelkę jej fruwające na wietrze włosy bardzo optymistyczne, portret 2 ciekawy gość pomimo wieku pełen młodzieżowej awangardy co stanowi temat kadru. W jednym i drugim przypadku bardziej do mnie mówią wersje pierwotne. Portrety 1 i 2 można by podciągnąć pod jakieś traumatyczne studium kobiety z uwagi na widoczną na nich aurę ale mało grają tonacją i są przez to nieprzekonywujące. Drzewko 1 i 2 świetnie oddają klimat zimowej pochmurnej szarości, są ładnie skomponowane i przez to ich wymowa jest zauważalna.. Pies został pominięty chociaż w przeróbce jaką dokonał Lucca jest bardziej czytelne podobnie gwoźdź nie wzbudził żadnych emocji. Pozdrawiam.
Lucca - jak Ty uratowałeś te światła ?
Tenorka - próbowałaś Ilforda HP5 ?
N.p. TUTAJ jest próbka z wykorzystaniem w/w.
Odnośnie Wrocławia - dobrze że zmieniłaś. Dlaczego ? Pogadaj z Tymi którzy walczyli do upadłego żeby się teraz nie nazywał na literkę B, Oni powinni wiedzieć najlepiej.
Pozdrawiam !
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !
Super, mniej więcej o to mi chodziło, ale nie mam jeszcze na tyle opanowanego PhotoShopa, żeby korygować wszystkie swoje niedociągnięciaZamieszczone przez lucca
Jak Ty to zrobiłeś?
I tu się nie zgodzę (co widać po tym, że zamieściłam tu psią fotkęZamieszczone przez agapiet
), człowiek uczy się na błędach, a w szufladzie to chyba nie byłoby zbyt wielu recenzentów
Więc nawet, jeśli miałabym być zrypana przez sto osób, to jeśli będą to konstruktywne "zrypy", to proszę bardzo
![]()
tank_driver: jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną
No to na deser kolejne fotki (9 & 10)
Pozdrawiam
tenorka
Coraz bardziej zaczynają mi się twoje zdjęcia podobać.![]()
mnie też![]()
Pozdrawiam
tenorka
i mnie![]()
szczególnie dwa ostatnie!
E-30 / 12-60 / ...
http://ramian.pl