Dobrowolnie kładę głowę pod topór
Wszystkie zdjęcia wykonane cudeńkiem Praktica Super TL![]()
Dobrowolnie kładę głowę pod topór
Wszystkie zdjęcia wykonane cudeńkiem Praktica Super TL![]()
Pozdrawiam
tenorka
Amator martwi się o zdjęcia, zawodowiec o kasę, a artysta o światło
wytknąłbym małe błędy kompozycyjne - obie postaci mają za mało przestrzeni przed sobą ...
..i nie wiem czy to dobry pomysł z tym Breslau??
Widze,ze lamiesz zasade"wiecej miejsca tam gdzie patrze"W tych przypadkach to u Ciebie chyba na minus wyszlo.
Zawsze bardziej podobały mi się właśnie kadry tego typu. Pierwotnie zdjęcia wyglądały tak:
Pozdrawiam
tenorka
Witaj
Bardzo fajne fotki z dużym potencjałem!
Więcej miejsca w kierunku skierowanej głowy modela, a mniej za nim. Obydwie fotki ciąłbym z prawej.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
O ile w przypadku modelki mogłam ją po prostu przesunąć, tak w przypadku "dziadka" się nie dało, a z jego prawej strony nic się nie działo. Na zrobienie zdjęcia miałam dosłownie kilka sekund, a że głowę przekręcił akurat w tę stronę, efekt jest jaki jest
A co powiecie na te?
Pozdrawiam
tenorka
Nie znam się na portrecie, ale wydaje mi się że zrobiłaś je dla siebie- modelka nie powiesi tych zdjęć na ścianieNieostre i za ciemne. Trudno rozpoznać modelkę, to może być każdy (prawie).
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
no to teraz jaZamieszczone przez tenorka
![]()
na początek numeruj foty - łatwiej będzie oceniać
4 pierwsze - kompozycyjnie o wiele lepiej MZ wychodzą oryginały. Podoba mi się to , że nie zamykasz zdjęć w książkowych kompozycyjnych kanonach. Dziadek z dymem fajnie ustrzelony - uciął bym przepaloną górę zostawiając panoramiczny kadr, nie ruszając ani lewej ani prawej str .
ostatnie - jeśli rozjaśniać to tylko twarz kobitki i to niewiele, tak aby minimalnie zyskała na czytelności, pozostając przy mrocznym klimacie. Pierwszy ciaśniejszy kadr MZ lepszy
licho nie śpi
Te dwie "oryginalne" fotki - bardzo przyjemne, ciekawe zdjęcia.
Witaj w klubie
Dwa pierwsze podobają mi się bardziej w wersjach oryginlanych. Nie przeszkadza mi łamanie reguł ale jeśli już je kadrować to ciąłbym zdecydowanie ciaśniej niz to zrobiłaś.
Ostatnie dwa jakoś mnie nie przekonują.
No i to Breslau...
Co Wy macie do Wrocławia? :/