Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Panasonic G7/G70 porada dotycząca zestawu

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    szamaniec
    musiałbyś porównać wolumen sprzedaży aparatów MFT Panasonica i Olympusa. Poza tym forum Lumixa praktycznie nie istnieje. Ile przypadków zepsutych Panasoniców jest tam opisanych?
    Miałem G3 i to był świetnie zrobiony aparat - mimo upływu lat nie nosił śladów użytkowania. OM-D jest tu znacznie mniej wytrzymały, mam już trochę rysek. Najgorzej srebrne obiektywy, wycierają się niemiłosiernie. Jednak mimo wszystko nie dysponując odpowiednimi danymi nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że jedne się psują bardziej od drugich.

Co menu Olympusa i Panasonica, to mam zupełnie inne poglądy. Nie wiem kto tłumaczył na PL menu Panasa, ale chłop musiał mieć fantazję żeby menu dot. fotografowania nazwać NAGR. Poza tym wszędzie skróty, jakby nie można było dać mniejszej czcionki i pełnych nazw funkcji.

Bierz pan NX-a. Matryca APS-C 28Mpix (bardzo dobra), uszczelnienia, wygodny grip, wideo 4k itp. Moim zdaniem lepszy od Panasa.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    szamaniec
    musiałbyś porównać wolumen sprzedaży aparatów MFT Panasonica i Olympusa. Poza tym forum Lumixa praktycznie nie istnieje. Ile przypadków zepsutych Panasoniców jest tam opisanych?
    Miałem G3 i to był świetnie zrobiony aparat - mimo upływu lat nie nosił śladów użytkowania. OM-D jest tu znacznie mniej wytrzymały, mam już trochę rysek. Najgorzej srebrne obiektywy, wycierają się niemiłosiernie. Jednak mimo wszystko nie dysponując odpowiednimi danymi nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że jedne się psują bardziej od drugich.

Co menu Olympusa i Panasonica, to mam zupełnie inne poglądy. Nie wiem kto tłumaczył na PL menu Panasa, ale chłop musiał mieć fantazję żeby menu dot. fotografowania nazwać NAGR. Poza tym wszędzie skróty, jakby nie można było dać mniejszej czcionki i pełnych nazw funkcji.

Bierz pan NX-a. Matryca APS-C 28Mpix (bardzo dobra), uszczelnienia, wygodny grip, wideo 4k itp. Moim zdaniem lepszy od Panasa.
    To tylko mojsze spostrzeżenia z obserwacji Forum.
    G3 po G1był dla mnie krokiem w tył (oprócz af). Żaden tam Samsung- kupiłem 50-200 i nie zawaham się go użyć

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Żaden tam Samsung- kupiłem 50-200 i nie zawaham się go użyć
    To było do kol. SnowFox

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Chociaż sam użytkuję panasy, to patrząc jednak na to co przyjmowałem na gwarancję pracując w sklepie foto, to nie przypominam sobie abym przyjął jakiegoś olka z systemu micro. Natomiast zdarzyło się kilka panasików , zresztą sam kupiłem GX7 , w którym migawka mechaniczna siadła od razu. Natomiast od samsunga wszelakiego trzymać się z daleka!