Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: Nie byłem jedynym na tym ślubie fotografem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu
    Tak to tez tam maja fajne ja też pewnie dostanę ostrzeżenie
    Jest troche cennych uwag na tym forum, ale administracja tam jest strasznie wroga. Poza grupą starych wyjadaczy to nowi raczej nie są mile widziani, chyba takie odniosłem wrażenie, w każdym bądź razie nie mam zamiaru udzielać się na tamtym forum.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Bufonese!
    Jest takie mnostwo pieknych zdjec weselnych w necie, ze naprawde mozna sie zainspirowc, czy pomalpowac. Miejscowe klocki focace od dwoch lat weseliska, rowniez maja fajne fotki (mniej fajne tez) w swym dorobku, ale robia przy tym tyle bufonskiego szumu, ze az strach.
    czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Mam to u siebie troche przepalone??
    no masz, masz.. laczy nas wszystkich to, ze mamy poprzepalane te moje zdjecia ale nie da sie na mily bog tego zrobic nie przepalajac sukni. same problemy z tym strojem. albo suknia jest poszarzala i wyglada jak spadek po babci, to zas mlody ma marynarke pozbawiona szczegolow. ciezka robota. a nie chce mi sie robic wycinanek i kazdemu elementowi nadawac osobno poziom jasnosci. a moze powinno mi sie chciec bo zwykle tak sie obrabia slubne zdjecia?
    Masz racje, czesto te suknie sa trudne do zarejestrowania. Blysk lampy powoduje odblaski, jak na znakach drogowych w nocy. Czesto material sukni taki jest. W obrobce nalezy pamietac o rzeczywistym kolorze sukni, ktory nie zawsze jest bialy. Tych odcieni bieli jest tysiace (kobiety sa dziwne!).
    Jednak kilka twoich zdjec daloby sie mniej obficie naswietlic, bo i twarze sa blade. Dajac wiecej szczegolow na suknie, nie przyciemnilbyc zbytnio twarzy( spory zapas).
    Takie kontrastowe-bladawcowate maja jednak swoj urok i w sumie podobaja mi sie.
    Byle nie przesadzic i zrobic sporo klasycznych dobrze naswietlonych fotek.
    czesc.Ch.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu
    Tak to tez tam maja fajne ja też pewnie dostanę ostrzeżenie
    Jest troche cennych uwag na tym forum, ale administracja tam jest strasznie wroga. Poza grupą starych wyjadaczy to nowi raczej nie są mile widziani, chyba takie odniosłem wrażenie, w każdym bądź razie nie mam zamiaru udzielać się na tamtym forum.
    ...lic4s wystarczą mi dwaj jego userzy plus to co piszesz, by mieć wyrobione zdanie nt tego forum. Uwielbienie dla siebie i swoich dokonań musiałbyś mieć równie wielkie jak Ci dwaj. Niestety, ale odbieram Cię jako skromnego, inteligentnego i mocno stąpającego po ziemi gościa, który o swoich fotkach nie pisze jako Hight End dlatego pewnie nie czyjesz się w ich gronie najlepiej

W kwestii zdjęć... dka stwierdzę tylko, że możesz z tego żyć i na brak zleceń nie narzekać. Na moim ślubie miałbyś robotę, a o efekt Twojej pracy bym nie obawiał. Jedyne do czego bym się przyczepił to czasami przy pokazywaniu całych postaci nie zachowujesz proporcji między górą, a dołem np. fotka nr 5, 10. Jeśli już czegoś ma być więcej to lepiej jak jest to góra np. fotka nr 6, 7 (wówczas jest troszkę lepszy odbiór fotki... przynajmniej wg mnie).

Pozdrawiam...

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Brawo dka
    Kiedyś byłem na ślubie koleżeństwa z roku i fotki robił kolega, kóry potraktował wydarzenie tak jak paparazzi . I wyszło rewelacyjnie. W pracowni u Gosi do dziś wisi zdjęcie jak pan młody szczypie ją w tyłek w urzędzie tuż po ślubie.
    Te oficjałki może i ładne ale nudne się robią.
    pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Takie zdjęcia mnie przekonują, że fotografa będę szukać na naszym forum
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dobre ujęcia a styl reportażu sprawdza sie i na weselu. Qmpel na moim tez zrobił reportaż - wyszło bajka!

Jedno mam tylko zastrzeżenie - to co mi strasznie przeszkadza w nich to to że wszytskie sa czarno-białe. Może jestem konserwatystą ale fotki weselne MUSZĄ byc kolorowe, choćby delikatnie na pograniczu czarno-białych ale kolorowe bo czerń i biel za bardzo kojarzy mi sie ze śmiercią i pogrzebami. Moga być niektóre czerno-białe ale z przewagą kolorowych - kolor to życie. Może jestem konserwatystą w tej kwestii ale spogladając na fotkę 18 widzę żywy przekaz.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    zdjecia kolorowe sa trudniejsze do opanowania. nie znaczy to, ze jesli zdjecie nie wyszlo to damy go na skale szarosci i juz bedzie super bajka klimat i wogole fotografia artystyczna ale ten moj pierwszy raz chcialem wlasnie tak przedstawic. jeden kolor uspokaja ujecie, szybciej a nawet jednoznaczniej wylapuje sie tresc zdjecia. z pstrokatym tlem jest to trudniejsze. wiem - trzeba sobie radzic z kompozycja i w bw i w kolorowych scenach. to doswiadczenie duzo mi dalo do myslenia i przede wszystkim wstrzasnal bieg wydarzen, ktore dzieja sie nierezyserowane, nie pozowane, i trzeba byc zwinnym jak tchorzofretka, jak pizmowiec, jak borsuk moze nawet

oprocz budowania kompozycji trzeba miec oko na wydarzenia, na emocje, na sposob patrzenia bohaterow, dodatkowo na swiatlo, przeslone i czas. to nie jest reportaz z imienin a lapanie do aparatu niepowtarzalnych chwil. jesli komus zalezy, zeby te zdjecia wyszly dobrze czuje wysoki poziom adrenaliny. jestem minimalista a lubie fotografie z tego powodu, ze nie jest latwo zrobic dobre zdjecie.

niezmiernie dziekuje za zainteresowanie.

promocja - pary mlode skladajace sie z obojga klubowiczow - sesja gratis! olyjedi - dodatkowo album w skorzanej oprawie

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Teraz mam przyjemność obejrzeć zdjęcia na własnym kompie i muszę cofnąć zarzut kontrastów z mojego poprzedniego wyżej posta, bardzo ładne zdjęcia te czarno-białe!
    Zarzut, że czrno-białe na weselu to pogrzeb Twoich zdjęć nie dotyczy ponieważ są jasne i radosne.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka
    zdjecia kolorowe sa trudniejsze do opanowania. nie znaczy to, ze jesli zdjecie nie wyszlo to damy go na skale szarosci i juz bedzie super bajka klimat i wogole fotografia artystyczna ale ten moj pierwszy raz chcialem wlasnie tak przedstawic. jeden kolor uspokaja ujecie, szybciej a nawet jednoznaczniej wylapuje sie tresc zdjecia. z pstrokatym tlem jest to trudniejsze. wiem - trzeba sobie radzic z kompozycja i w bw i w kolorowych scenach. to doswiadczenie duzo mi dalo do myslenia i przede wszystkim wstrzasnal bieg wydarzen, ktore dzieja sie nierezyserowane, nie pozowane, i trzeba byc zwinnym jak tchorzofretka, jak pizmowiec, jak borsuk moze nawet

oprocz budowania kompozycji trzeba miec oko na wydarzenia, na emocje, na sposob patrzenia bohaterow, dodatkowo na swiatlo, przeslone i czas. to nie jest reportaz z imienin a lapanie do aparatu niepowtarzalnych chwil. jesli komus zalezy, zeby te zdjecia wyszly dobrze czuje wysoki poziom adrenaliny. jestem minimalista a lubie fotografie z tego powodu, ze nie jest latwo zrobic dobre zdjecie.

niezmiernie dziekuje za zainteresowanie.

promocja - pary mlode skladajace sie z obojga klubowiczow - sesja gratis! olyjedi - dodatkowo album w skorzanej oprawie
    Nie wiem czy kolorowe sa "trudniejsze" od czarno bialych? Mysle, ze jest odwrotnie. Ale to zapewnie zalezy od kontekstu. Natomiast co do "oficjalek" jak pisze Pi-er, to mam troszke inne zdanie. Mody sie zmieniaja a standardy sa wieczne. Czy to w muzyce, czy w fotografii. nic sie tak szybko nie dezaktualizuje, jak sezonowe "szalenstwa".
    Dlatego 'sezonowi' szanszonisci w fotograficznym fachu beda zawsze "przegrani".
    czesc.Ch.