Bo teraz to chyba taka modaZamieszczone przez panterra
To prawda nie marnuj się chłopie tylko kupuj E-3 i bierz się za robote
PS> Przemq trzeba robic tak i tak aby wilk był syty i owca cała...
Bo teraz to chyba taka modaZamieszczone przez panterra
To prawda nie marnuj się chłopie tylko kupuj E-3 i bierz się za robote
PS> Przemq trzeba robic tak i tak aby wilk był syty i owca cała...
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
po pierwsze to nie było przejęzyczenie tylko skrót myślowy, a po drugie to chciałem przekazać dokładnio to co przekazałem a nie to co próbowałeś mi włożyć w usta!!Zamieszczone przez PrzemQ_09
Z moje strony EOT, nie będę zaśmiecał chłopakowi fajnego wątku
dka wybacz, co złego zabieram ze sobą
MicSzu o ile się nie mylę dka ma już E-3![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Dka,
Ostro pojechałes, pokazałes wszystko - samotność młodej pary (17), zmęczenie (25), radochę gościa w gęstwinie hulanki (21), idiotyczny taniec z majtkami (tak sie ludzie bawią), itd. Fotki z biglem, dynamiczne kompozycje, ekspresja, pokazują wnętrze wydarzenia na sposób spontaniczny, "okrutnie i perfidnie" prawdziwy i zarazem czuły, spolegliwy, swojski. Wszystko to bardzo przypada mi do gustu. Patrząc na to mogę powiedzieć - ja też tam byłem. Samo zycie z tej przyjemnej - radosnej i zabawowej strony. Niektóre fotki niosą niezły ładunek romantyzmu.
Najwyższe uznanie.
Pzdr. TJ
O też faktnie zauważyłem...Więc dka pozostaje Ci się tylko brac do roboty
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Napisałes 'Mając E-3 lokalna konkurencja moze powoli zwijać interes'. Zdanie rozumiem tak, że konkurencja, fotografujac e3, moze zwijac interes. Może źle coś zrozumiałem? A zdanie drugie, z Camuniami w roli bohatera było raczej z ironią i nie wkładałem Ci go w usta.
EOT z mojej strony również
pozdrawiam
DKA:
powiedz czym robiłeś te fotki?
Pytam o body, szkło lappę ..i takie tam szczegóły jak ISO![]()
naprawde dodaliscie mi otuchy. przy nastepnej okazji bede sie staral jeszcze bardziej.
zdjecia robilem e-1 z 14-54 i sigma30. od czasu do czasu blyskalem fl-50. zdjecia powinny trzymac exif.
przypomnialo mi sie: otoz na weselach sa rozne zabawy, ktore prowadzi "orkiestra". na tym weselu rozbroilo mnie to:
"potrzebne 5 par damsko-meskich. kazdy mezczyzna siada na krzesle. na kolanach kobieta - przodem do siebie.
mezczyzna trzyma pod tylkiem mieszek od pompki do materacu. na koncu przewodu od pompki jest balon. wygrywa ta para, ktorej jako pierwszej balon strzeli pod wplywem nadmuchiwania. czas start, pary podskakuja, balony sie dmuchaja, cala sala lezy i kwiczy"![]()
Powiedz czy w kościele robiłeś tylko Sigmą bez błysku?
ISO pewnie nie przekraczało 400?
Sala i dynamiczne ujęcia? Jak sobie z tym radziłeś.
Pytam bo ja też bedę miał okazję pofocić na weselu i się staram dobrze przygotować![]()
sigma raczej bez blysku. zgadza sie. co do iso, staralem sie miec max 400, ale tam gdzie byla dynamiczniejsza akcja postawilem na jej rozmycie skoro ona taka cwana, wiec nie podwyzszalem iso.
generalnie bylem jak cma. pchalem sie tam gdzie najwiecej swiatla. z roznych powodow nie chce niektorych zdjec pokazywac. glownie dlatego, ze tamte potrafie sam ocenic:/
dajmy na to takie wesele.. zabawa rodzinna, warta utrwalenia, a tu swiatla pogaszone. wizytowalem w tym roku studniowke. lampy pozapalane jak na stadionie - na prosbe [cenz] fotografow [wulg] ktorzy [wulg] [wulg] i [wulg]. chodzil se taki jeden z drugim superstar i strzelal niemal z biorda bez pojecia gdzie mu sie chcialo. widzialem te zdjecia. zenada. nic ta mlodziez nie miala swobody w dzialaniu przez te jupitery. owszem, mam zastrzezenia do efektow pracy lokalnych fotografow. nie rozumiem jak majac za soba lata doswiadczenia mozna stac w miejscu. za pjenjondze.
eeeeee noooodajesz rade
dla mnie rewelacja. moze troche faktycznie kontrast i czernie zbyt czarne, ale jako calosc dla mnie bardzo niezle. ciekaw jestem, czy zrobiles jakies foty w swoim stylu-znaczy kolor i te sprawy ...
![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++