Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: Nie byłem jedynym na tym ślubie fotografem

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PrzemQ_09
    Wiem, że nieświadomie, ale fajnie zdanie sklecileś

'Mając E-3 lokalna konkurencja moze powoli zwijać interes'

Powinno być 'Mając te wstrentne kamunie, lokalna konkurencja moze powoli zwijać interes'

Co do zdjęć jeszcze - niektórzy wola klasyka zamiast ciekawych czerni i bieli, nietuzinkowych kadrów itd. Chociaż u Ciebie jest w sam raz. Pokaż więcej
    (ja wolałbym zdjęcia Twojego autorstwa niż klasyka)
    Nie widziałeś ani jednego ani drugiego i entego więc po co ta animozja. Kolega Willow zażartował a Ty połknąłeś haczyk.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    całkiem udana sesja, para która nie krępuje się emocji, przyjemny i podkreślający wydarzenie plener.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Dka,

Do Twojego reportażu mam stosunek mieszany.

A mianowicie oceniam go niezwykle wysoko. Ujęcia są oryginalne, zaskakujące, na każdej z nich czai się Twój zmysł ekspresjonistyczny, który pozwala nie tylko odejść od konwenansów, ująć scenę tak, aby była niemal zdeformowana pod względem perspektywy i także w sensie oddalenia od schematycznie pojmowanych reguł kompozycji, co przeradza się w nową jakość.

Z drugiej strony jakiś głos mówi mi, ze dla większości ludków (szczególnie powyżej 35 lat), to będzie nie to. Vox populi moim zdaniem to - takie jakieś, nie wiadomo o co chodzi, eee.. czarno-białe, jakieś wygłupy, nie mógł ten twoj fotograf zrobić zdjęć, na których młodzi wyglądają po ludzku, poważnie?

Najwyższe uznanie dla twórczego potencjału Twoich szarych komórek.

Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kawał dobrej roboty. Na mój następny ślub masz u mnie zamówienie jak w banku.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ech, co tu dużo mówic dobra robota i możesz zając się tym już od teraz dasz radę i po paru imprezach będziesz w tym fachu wirtuozem bo już teraz zmiatasz nie jednego ''zawodowca'' A sigma jak widac doskonale się spisała, ja też niebawem bedę miał mozliwośc jest stestowania na młodych Gratulacje PS. dużo wyostrzałeś te fotki?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

rocco
    Gość
    Świetny reportaż, naprawdę.
    Zrobileś ujęcia, jakie rzadko widuje się w "oficjalnych" albumach.
    Rewelacja, najbardziej podobają mi sie kadry 5, 6 i 11 ale i do reszty nie można się przyczepić

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    rafal - tylko u mnie - wez 4 sluby w ciagu 10 lat - piaty masz gratis

niezmiernie sie ciesze za wszystkie mile slowa i wskazania niedociagniec..

zgadzam sie z tadeuszem, ze ludzie maja potrzebe widziec suknie w calej okazalosci, na wprost, bez wygibasow i oczywiscie, ze w kolorze (za taka kase). znajomy przymierzajac sie do slubu ogladal zdjecia w internecie jakiegos fobrego fotografa. natrafil na serie BW. skwitowal "te czarnobiale tez maja w sobie cos". pytal, czy bym mogl u niego na slubie porobic, ale z podejsciem jakie ona ma balem sie tego podjac.

zdjecia nie byly wyostrzane raczej. moze "20% sharpen" po skalowaniu. i tak nie wszystkie.

mam jeszcze takie. przede wszystkim w kosciele nie chcialem nadwyrezac cierpliwosci fotografa wiec wpadlem tylko na trzy, cztery strzaly, z sercem w gardle i na bezdechu.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20

21.

22.

23.

24.

25.

26.

Awatar Adelheid
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Prosze mi wybaczyć że odważam się na opinię
    Zdjecia 13 i 14 mnie poruszyło, niezwykle czytelny przekaz emocjonalny!
    Swietnie wychwycony moment. Dzięki !

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    podtrzymuję swoją opinię, jestem przed 35 rokiem życia i uważam, że masz talent
    szkoda tylko, że tak mało koloru

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peniek242
    Nie widziałeś ani jednego ani drugiego i entego więc po co ta animozja. Kolega Willow zażartował a Ty połknąłeś haczyk.
    Drogi mój, nie zażartował, ale ot, z racji późnej pory, przejęzyczył się, co wywołało delikatny uśmiech na mojej facjacie. Nie uśmiech drwiny, a uśmiech wywołany zabawną sytuacją, gdyż chciał przekazać chyba coś innego.
    A co do widzenia - e3 jeszcze nie, ale z Canona akurat wiele. Poza tym to nie było na serio, a było jedynie żartem, ironią.
    Howgh, Peńku.

dka, gratuluję, naprawdę dobre zdjęcia. Ciekawe kadry, ładne czernie biele, ładnie przede wszystkim zauważone momenty. I ta oferta z piątym gratis - zabijesz tym wszystkich na rynku!
    Ale właśnie pojawia się pytanie, nad którym sam kiedyś kminiłem - a więc robić nieszablonowo, z artystyczną nutką czy raczej klepać na każdym to samo - ma być ostro, kolorowo i wesoło. Z jednej strony aż korci by zrobić coś ciekawego, nie suchy reportaż, z drugiej nie wszyscy tolerują takie eksperymenty (czarno białe? a to w kolorze się nie da?)

Pozdrawiam
    Przemek