www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ciekaw jestem czy dalej robił zdjęcia a jeśli to jak długo.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Spytaj dobasa ile pociągnęła jego om-d z nagłówka naszego FB https://www.facebook.com/olympusclubplO ile mnie pamieć nie myli, to czyścił ją dosyć ostro.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie katowałem co prawda tak ekstremalnie mojego OMD jak dobas, ale 3 maja w; ramach testu z ZD50-200, poszedłem na miejscowy koncert niejakiej Cleo i jak mu tam, aaa... Donatana co szwędał się tylko po scenie![]()
W połowie zaczęło padać, oczywiści wokół parasole wyrosły jak grzyby po deszczu. Zarzuciłem tylko kaptur na głowę i nie przejmując się deszczem robiłem dalej zdjęciaCiut trudno było się wstrzelić......... parasole przeszkadzały :P
OMD zniósł to bez zarzutu i kolejny raz przekonałem się jak dobra jest, głęboka osłona przeciwsłoneczna 50-200... Tym razem robiła za osłonę przeciwdeszczową a kiedyś wcześniej, za osłonę przeciwśniegową w zamieci :P
Niestety test w deszczy kosztował mnie 40PLN. Ktos stwierdził, że jest mi niepotrzebny zahaczony na torbie, nowiutki parasol i sobie go przywłaszczył :P
Także jeśli chodzi o to czy lepiej wybrać OMD uszczelnianego czy bez"szczelnego", każdemu według potrzeb.
Jedynie trzeba pamiętać by szkło do kompletu też było szczelne. Mając taki korpus a działając w pośpiechu, lub będąc skupionym na szukaniu kadru i pochłoniętym samym fotografowaniem, można się zapomnieć![]()
Ostatnio edytowane przez Jamsborg ; 10.06.16 o 02:01
OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC