Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: Test E-3 na optyczne.pl

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo
    hmm co do wizjera jak pierwszy raz zobaczyłem wizjer w E-3 (jeszcze przed kupnem ME-1) to był dla mnie wielki, dziś oglądałem 2 raz i pstykałem, był bardzo jasny i już był duży, po tym macałem D300, po wizjerze w D300 popatrzyłem w E-510 bez me-1, efekt był taki jakby ktos miedzyczasie jakąś soczewkę oddalajacą zainstalował. Reasumując wizjer E-3 jest wyrażnie miejszy od tego w D300 (trzeba pamiętac że D300 jest drozszy i nowszym aparatem) a ja polecam ME-1 w E-510 i E-410 ale trzeba postrzelać troche aby odczuć różnicę dlamnie teraz jest duża aha w E-3 wizjer jest jaśniejszy od tego w D300
    Dużo mniejszy wizjer E-3 od D300??
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo
    hmm co do wizjera jak pierwszy raz zobaczyłem wizjer w E-3 (jeszcze przed kupnem ME-1) to był dla mnie wielki, dziś oglądałem 2 raz i pstykałem, był bardzo jasny i już był duży, po tym macałem D300, po wizjerze w D300 popatrzyłem w E-510 bez me-1, efekt był taki jakby ktos miedzyczasie jakąś soczewkę oddalajacą zainstalował. Reasumując wizjer E-3 jest wyrażnie miejszy od tego w D300 (trzeba pamiętac że D300 jest drozszy i nowszym aparatem) a ja polecam ME-1 w E-510 i E-410 ale trzeba postrzelać troche aby odczuć różnicę dlamnie teraz jest duża aha w E-3 wizjer jest jaśniejszy od tego w D300

Aaaaale ooo soooo siii choziiii???
    Nie wiem czy piszesz o 510, E3 czyME-1/
    czesc.ch.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    A mnie wizjer w E-3, po przesiadce z E-300 jawi się jako ogromniasty, jasny i w ogóle nie mam zamiaru porównywać go do żadnego innego, bo co mi to da? Ja jestem zadowolony i tyle. Naprawdę robi wrażenie.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Kiedyś porównywałem wizjer E-510 do większego Pentaksowego i problem w tym drugim polegał na tym, że nie ogarniałem okiem całego obrazu, bo ostrzyć chciałem w okularach. Musiałem przesuwać łeb na boki, by zobaczyć brzegi kadru. Tak jest w każdym większym wizjerze, czy są takie, co są duże i nie wymagają zdejmowania bryli z oczu?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    czy są takie, co są duże i nie wymagają zdejmowania bryli z oczu?
    dużo zależy też od okularów. jeśli siedzą dość blisko oczu (ja takie mam) to z większościa aparatów problemu nie miałem.
    w OM-1 jest bardzo duży. brzegi kadru są na granicy widzenia. mającym duże okulary może to przeszkadzać. na szczęście nie ma żadnych informacji poza obrazem, wskazówka światłomierza jest na matówce.
    w minolcie 9xi był też duży, ale chyba nieco mniejszy. ale za to bez problemu widać było informacje wyświetlane poniżej matówki.
    no i tu sie kończa duże wizjery w KM 7D jest znacznie mniejszy. wszystko widac jak należy. jest całkiem jasny. w e3, jest chyba minimalnie mniejszy niż w 7D, ale wszystko dobrze widać. jest też całkiem jasny. jak na zmniejszoną matrycę jest OK.
    miałem jeszcze okazje użyć olka e-510. przyznam, że jak dla mnie było źle. podejrzewam, że można sie przyzwyczaić, ale do komfortu bardzo dużo brakowało.
    podobny problem jest w sony z LV. sonowe LV jest naprawdę fajne, ale jego konstrukcja powoduje zmniejszenie wizjera. jest większy niż w e510, ale mniejszy niż w typowych aps-c.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    czegos szukalem i przypadkiem trafilem na to (mam nadzieje ze juz nie bylo)

http://www.dcviews.com/reviews/Olymp...-E3-review.htm
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać