Dużo mniejszy wizjer E-3 od D300??Zamieszczone przez geo
Dużo mniejszy wizjer E-3 od D300??Zamieszczone przez geo
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Zamieszczone przez geo
Aaaaale ooo soooo siii choziiii???
Nie wiem czy piszesz o 510, E3 czyME-1/
czesc.ch.
A mnie wizjer w E-3, po przesiadce z E-300 jawi się jako ogromniasty, jasny i w ogóle nie mam zamiaru porównywać go do żadnego innego, bo co mi to da? Ja jestem zadowolony i tyle. Naprawdę robi wrażenie.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Kiedyś porównywałem wizjer E-510 do większego Pentaksowego i problem w tym drugim polegał na tym, że nie ogarniałem okiem całego obrazu, bo ostrzyć chciałem w okularach. Musiałem przesuwać łeb na boki, by zobaczyć brzegi kadru. Tak jest w każdym większym wizjerze, czy są takie, co są duże i nie wymagają zdejmowania bryli z oczu?
dużo zależy też od okularów. jeśli siedzą dość blisko oczu (ja takie mam) to z większościa aparatów problemu nie miałem.Zamieszczone przez Wesoły Miś
w OM-1 jest bardzo duży. brzegi kadru są na granicy widzenia. mającym duże okulary może to przeszkadzać. na szczęście nie ma żadnych informacji poza obrazem, wskazówka światłomierza jest na matówce.
w minolcie 9xi był też duży, ale chyba nieco mniejszy. ale za to bez problemu widać było informacje wyświetlane poniżej matówki.
no i tu sie kończa duże wizjeryw KM 7D jest znacznie mniejszy. wszystko widac jak należy. jest całkiem jasny. w e3, jest chyba minimalnie mniejszy niż w 7D, ale wszystko dobrze widać. jest też całkiem jasny. jak na zmniejszoną matrycę jest OK.
miałem jeszcze okazje użyć olka e-510. przyznam, że jak dla mnie było źle. podejrzewam, że można sie przyzwyczaić, ale do komfortu bardzo dużo brakowało.
podobny problem jest w sony z LV. sonowe LV jest naprawdę fajne, ale jego konstrukcja powoduje zmniejszenie wizjera. jest większy niż w e510, ale mniejszy niż w typowych aps-c.
czegos szukalem i przypadkiem trafilem na to (mam nadzieje ze juz nie bylo)
http://www.dcviews.com/reviews/Olymp...-E3-review.htm
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać