Zakładając hipotetyczną, acz nie pozbawioną prawdopodobieństwa wdrożenia, możliwość poprawienia niektórych "kwiatków" w polskojęzycznym menu do aparatów, od paru dni zachodzę w głowę, jak można sensownie nazwać po polsku funkcję:
Live View Boost
Wielu użytkowników nie wie, jak do niej podejść, gdyż funkcja ma polską nazwę: Nocne Kadry. Zmieniałem języki menu i patrzyłem, co mają inny, a wyniki są dwoiste, np. powtarza się "rozszerzenie LV", "wzmocnienie LV", czy wzmocniony podgląd, albo "Kadrowanie o zmroku", czy "Moje nocne zdjęcia". Sens funkcji polega na tym, że będąc włączoną utrzymuje stałą, dobrze widoczną, jasność obrazu na ekranie, nawet jeśli faktyczna ekspozycja da zbyt ciemny obraz, co ma ułatwić kadrowanie w trudnych warunkach oświetleniowych. Nazwa Nocne Kadry, istniejąca od ponad 8 lat, nie jest najszczęśliwsza, co zaprząta moje myśli. Proszę o podpowiedzi, jak można sensownie nazwać po polsku funkcję Live View Boost, pamiętając, że do dyspozycji jest 15 znaków. To jest wielkie ograniczenie, ponieważ tworzenie skrótowców też nie należy do fortunnych rozwiązań.
Dzięki za pomysły.
P.S. jakby co, to też poproszę o uwagi do innych elementów menu, czy "dymków" informacyjnych przy funkcjach. Niestety, większości z nich nie da się zreformować, jednak może coś by się udało zasugerować.