1. witia
2. JoteM
3. RafS
4. Krakman
5. henry1
6. A56
7. west73
Nie, to tylko park leśny BażantarniaJuż tylko z nazwy została, bo bażanta ciężko uświadczyć.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
To jest zdjęcie, które pokazuje prześwietlenia w tym RAW.
Jak widać tylko białe pola świadczą o tym, że przepalenia są we wszystkich trzech kanałach. Tu nie ma żadnych informacji ze zdjęcia. Ale też tych białych pikseli nie jest tak wiele. Te na dole to łatwo można skorygować. Natomiast niebo... cóż, zostanie jasne.
Reszta pikaseli ma tylko prześwietlenia w jednym kanale(czerwonym, bądź zielonym lub niebieskim), a tu już można wydobyć informacje ze zdjęcia. Trzeba tylko na każdym etapie wywoływania mieć kontrolę nad prześwietleniami i jak się pojawią to skorygować (pisałem kiedyś o tym).
Zawsze lepiej jak nie ma prześwietleń, ale trzeba sobie radzić i w takich sytuacjach. Włąśnie po to jest PopRAWka, żeby się uczyć wzajemnie.
Ja biore się za to zdjęcie. Zobaczymy co da się wyciągnąć.
![]()
Trzy prace już są.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
I ciągle trzy.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||