Nie filmuje ale Panasy mają podobno całkiem niezłe możliwości na fabrycznym oprogramowaniu a z hackiem jeszcze lepsze. poza tym wszystkie Canony FF.
Nie filmuje ale Panasy mają podobno całkiem niezłe możliwości na fabrycznym oprogramowaniu a z hackiem jeszcze lepsze. poza tym wszystkie Canony FF.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ekonomicznie profesjonalnej kamery raczej nie nabędziesz.
Podaj jeszcze może jaki budżet masz?
Z profesjonalnych kamer to mógłbym polecić Sony PXW-FS5.. tylko ta cena
Plus dodatkowo rzuc okiem na produkty Blackmagic:
https://www.blackmagicdesign.com/products
Szczególnie Blackmagic Pocket Cinema Camera (BMPCC) i Blackmagic Cinema Camera (BMCC)
Thomasso
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Może kup sobie C5DII. Kilka fajnych filmów tym nakręcono, a cena używek nie powala na kolana. Chyba, że masz ambitniejsze cele, ale wtedy nie idź do sklepu, tylko do banku![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
polecam canon 5d markIII. świetny aparat i dobra kamera. w jednej cenie 2 dobre urządzenia. co prawda używam trybu filmowania tylko na wakacjach więc nie pomogę od strony technicznej. prawie wszystko samo mi się ustawia![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Tak więc, ujęcia beda pzreważnie statyczne, robiłem proby video moim omd e-m10 i ze stabilizacja nawet z reki w ruchu dawła radę. Fakt, że czasem AF sie gubił w innym ujeciu. W kazdym razie nie bedzie to żaden film dynamicznej akcji.Dopytam, czy jakis kompakt z zadowalajacym trubem filmownaia pod moje potrzebyt by się nadał, ze sprawnie dzialajacym AF?
Na youtube jest sporo filmów nakręconych różnymi wynalazkami. Może tam właśnie coś by podpowiedziało.
[QUOTE=heeros;1269535]Proste pytanie i ewentualne rekomendacje o model aparatu z dobrym trybem filmowym, chyba, że zdecydowac się na kamerę? Zasotoswanie etiudy filmowe tematyczne. Dodam, że na chwile obecna posiadam E-M10 Wstepnie mam na oku model Nikon z serii Dl 24-85. Co byście polecali i z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi.Tego nikona jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie {opoznienia}.Ja bym sugerował cos uzywanego i niedrogiego z panasonica serii gh2,3,4.Kupno uzywanego panasa to nieduzy wydatek a pozwoli okreslic bardziej swiadomie swoje preferencje i potrzeby i albo zostanie, albo poszukacz czegos świadomie juz innego a panasa sprzedaz.Ja od kilku lat mam panasa gh2 i nie odczuwam potrzeby nabywania czegos nowszewgo, filmy sa rewelacyjne {jak dla mnie oczywiscie}, tyle, ze ja krece je bardzo rzadko, jakies rodzinne imprezy czasem itp.
Największym problemem dla większości są pieniądze, chcielibyśmy aby było tanio i dobrze. Tak się nie da, albo idziemy na kompromis i jesteśmy świadomi wad i zalet tego co kupimy albo bank i pójście na całego.