Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm problemy z ostroscia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm problemy z ostroscia

Witam, moj aparat Olympus E-M5 ostatnio intensywnie pracowal podczas Komunii i Bozego Ciala Jestem typowym amatorem,robiacym zdjecia dzieciom,zeby mialy pamiatke. Od pol roku jestem szczesliwym posiadaczem M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm 1:2.8 PRO ,moje body to E-M5

Podczas Komunii na zmiane uzywalam 12-40 mm z M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8. W pewnym momencie po zmianie na 12-40 mm aparat zaczal szalec, poprostu przestal ostrzyc. Na powietrzu w dzien Bozego Ciala juz wogole mial duze problemy i wiekszosc zdjec wylodowala w koszu

Zalozylam dzisiaj 45mm 1:1.8 i aparat juz nie szaleje i ostrzy.Jak wracam do 12-40 mm nie robi tego Z tego wynika ze cos zroilam podczas zmainy obiektywu.Co moglam przestawic w 12-40 ze aparat szaleje ?

Gdzie w Warszawie mam jakis serwis, co mogliby mi pomoc i zobaczyc co sie dzieje? Niedlugo wakacje i nie chcialabym miec juz takich wpadek .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Pewnie pierścień ostrości przestawiony -widzisz skalę ostrzenia?

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez anbyshop Zobacz posta
    Co moglam przestawic w 12-40 ...
    pierścień przełączający ostrzenie manual/auto
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    pierścień przełączający ostrzenie manual/auto

Bardzo Wam dziekuje za informacje! Musialam byc podczas Komunii zdenerwowana ,wydawalo mi sie ze sprawdzalam czy pierscien jest dobrze ustawiony a widocznie cigle go na manuala robilam

Teraz go poprawilam i ostrzy jak nalezy .Dziekuje!