Dzięki za info. Swoją drogą to bardzo dziwne. Można ustawić czas, rok, format a nie można wyświetlić na zdjęciu...
Dzięki za info. Swoją drogą to bardzo dziwne. Można ustawić czas, rok, format a nie można wyświetlić na zdjęciu...
Większość aparatów już tak ma. Data jednak szpeci zdjęcia i producenci odchodzą od tego dodatku. Poza tym wszystko teraz można zrobić przy pomocy programów do obróbki zdjęć.
OLYMPUS Your Vision, Our Future
Nie dziwne - to bardzo rozsądne. Nanoszenie daty na zdjęciu mogło mieć sens w aparatach na film. Jak wspomniał poprzednik w pliku cyfrowym i tak masz zapisaną datę godzinę itp. (po to możesz ustawić ją w aparacie) i w każdej chwili możesz ja wyświetlić a jak chcesz mieć na odbitkach to dodać. W analogach miałeś tylko możliwość włączenia lub wyłączenia daty w cyfrowym na odbitce możesz mieć ją w formacie jakim chcesz, możesz zdefiniować rodzaj wielkość czcionki, kolor, położenie daty (lub innych danych) na zdjęciu. Do wyboru do koloru. Możesz to łatwo zrobić w kilka chwil na wielu plikach jednocześnie w wygrałbym programie takim jak exifer czy popularne przeglądarki - Irfan View, Fost Stone itd...
Wrzuć w Google hasło w stylu nanieść datę na zdjęciu na zdjęciu lub podobne...
Super, dziękuję za odpowiedź, w pełni mnie satysfakcjonuje. Pozdrawiam![]()
To ja jeszcze raz zapytam:Czy wyraźnie słychać u Was głos podczas nagrywania sekwencji video??
U mnie po odtworzeniu głos jest ledwie słyszalny. Czy to wada aparatu, czy może ja coś źle robie?? Z góry dzięki za dopowiedź.
Pozdrawiam!!
Niestety i tu i tu![]()
1030SW tak ma. Jest to spowodowane tym że korpus jest uszczelniony i mikrofon nie jest na "wierzchu", więc o wiele mniej do niego dochodzi dźwięku.
Drughi dzięki za odpowiedź. Wcześniej miałem mju770 sw i jego ten problem nie dotyczył, dlatego nie byłem pewien, czy z tym jest coś nie tak, czy "ten typ tak ma".
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!
Nie ma za co, pozdrawiam.