A ktoś jest w stanie przetłumaczyć te krzaczki na etykiecie pod aparatem ?
A ktoś jest w stanie przetłumaczyć te krzaczki na etykiecie pod aparatem ?
Jak wyżej zauważono, jedyne różnice to kolor diody, przycisku do przeglądania i nowe pokrętło :P Co do LCD to jest minimalnie większy - pewnie 2,7". Mogliby tylko podnieść rozdziałkę by ładniej się to prezentowało :]
Co do podanego wyżej linka odnośnie planów Olympusa to dziwi mnie, że ktoś "z góry" radzi poczekać z zakupem E-3. E-520 raczej lepszy nie będzie. Nawet jakby pokazali coś pomiędzy E-520 a E-3 to nie powinno być lepsze od flagowego modelu. O co więc chodzi?![]()
Pokażą nowy lepszy flagowy model i po kłopocieZamieszczone przez Lailonn
![]()
To zależy co komu potrzebneZamieszczone przez Lailonn
, mnie np. nie jest potrzebny E-3, ale taki podrasowany E-510 to już jak najbardziej.
Mimo wszystko gdybym musiał już kupić aparat to byłby to jednak E-3, ale ponieważ mogę czekać to poczekam co pokaże się w E-520 i może to będzie akurat to co jest mi potrzebne?
jeśli E520 ma matrycę z E3, oraz AF choćby na centralnym tak szybki i pewny jak w E3, to dla mnie jest OK
Jeśli jeszcze wizjer jest nieco większy niz w E510 i kompatybilny z ME-1 to pewnie to kupię, jeśli będzie w sklepach wiosną.
E3 po pierwsze za drogi, po drugie nieco za duży...
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Ja dla odmiany lubię sprzęty ciężkie, coś w rodzaju E-3. Zawsze dźwigam ze sobą w terenie plecak z całym moim foto-dobytkiem, choć nie zawsze muszę. Takie zboczenie. Dla mnie chyba E-3 jest przeznaczony. Wyżej cenię sobie solidność wykonania i niezawodność, w każdych warunkach pogodowych, jaką zapewnia E-3, niż wygodę.
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
przeceniacie ta matryce z e3 w porownaniu do tej z 510
one sa praktycznie takie same, obraz jest identyko
z roznica ze w e3 jest szybsza wersja, robi wiecej klatek i fizycznie jest troszke wieksza (12mega)
bo jest tam skuteczniejsza stabilizacja
niby wieksza rozpietosc tonalna, tylko tyle
nie wiem jak u was, ale po zmianie firmware w 510 zauwazylem ze 510 zdecydowanie inaczej mierzy swiatlo i nie przeswietla tak fotek jak wczesniej, nawet jest odwrotnie, ze niedoswietla i trzeba dawac bardzo czesto korekcje +0.7
wiec co do rzekomej slabej dynamiki w 510 zmieniam zdanie
a banding fakt, jest na 510 i jest na e3
jak to ma byc 520 to olympus troche malo sie postaral, kazdy obecny aparat konkurencji w tej klasie da mu po d...pie
preciez nic sie w sumie nie zmienilo a konkurencja nie spi
Jest "dziura" między E-xxx i E-x. Brakuje modelu, który konkurowałby z aparatami konkurencji o oznaczeniu dwucyfrowym jak u C, czyli dla zaawansowanych. Następca E-510 nie zbliży się do E-3 i nie spełni oczekiwań bardziej wymagających (zaawansowanych) użytkowników. Taka jest polityka Olympusa. Bardziej zaawansowanym pozostaje poczekać, aż E-3 stanieje.
Tak tylko jak to zauważył Marcin510 nie ma przepaści między E-510 a E-3. Mam nadzieję, że wyskoczą z jakimś asem bo chwilowo jest stagnacja(dodanie detekcji twarzy to nawet nie rozwój)
Detekcję twarzy mają modele Fuji, takie do damskiej torebki. Kupiłem taki córce latem ubiegłego roku.