Witam
Jak w temacie. co zrobić żeby ps obsługiwał orf z tego body..dodam że z E5 otwiera bez problemu. Aktualizowałem photo Shopa ale nie przyniosło to efektu. Jaki jest inny zbliżony program do raw ?
Witam
Jak w temacie. co zrobić żeby ps obsługiwał orf z tego body..dodam że z E5 otwiera bez problemu. Aktualizowałem photo Shopa ale nie przyniosło to efektu. Jaki jest inny zbliżony program do raw ?
Chyba najlepiej zaktualizować DNG Convertera.
Racja DNG Converter
Adobe już tak ma, teraz "na topie: jest photoshop CC, więc jego wspierają.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Inny /zbliżony do CS6/ program do RAW to Lightroom. Też od Adobe, ten sam silnik programu, różniący się głównie wyglądem/interfejsem.
Najtańszym rozwiązaniem będzie, jak napisano wcześniej, konwertować ORF z M10 MK2 do uniwersalnego DNG, a tego już CS6 bez problemu otworzy.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
To taka przypadłość Adobe, jak pojawia się nowy model aparatu to trzeba kupić nowy program.![]()
Mi wystarczyła aktualizacja firmware aparatu i przestał być widoczny dla programów PSE, LR.
Przed aktualizacją był widziany i obsługiwany.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio edytowane przez apz ; 24.05.16 o 10:43
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro