moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Witam. Kiedyś w wioskach przy prawie każdej posesji była taka lub podobna ławeczka, były to miejsca spotkań mieszkańców, ale wraz z postępem i to zniszczono, ludzie oddalili się od siebie. Wiele zaginęło obyczajów, obrazów dawnej wsi, czy jest lepiej, może tak, może nie trudno powiedzieć.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Nie mów.. Najważniejsze były narożniki na pierwszym skrzyżowaniu od wyjścia z kościoła w niedzielę, to było najlepsze miejsce do przeglądu sąsiedzkiego i miejsce wzajemnej wymiany uprzejmości porannych,
A dziś wszyscy zasuwają na parking i wsiadają odizolowani do swoch samochdów. Całe to życie rozpłyneło sie w niebyt wskutek takich zmian. Kto poza młodzieżą, najbliższym sąsiedztwem i częścią seniorów chodzi dziś na piechotę....
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ee, ustawiane, to jeszcze profesjonalni aktorzy wzięli za udział...
P.S.
trza uważać na marzenia.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nasz Polska z alfabetu jest piekna.
Nr 6 to mój klimat.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Bardzo mi się wątek podoba, lubię te tematy.Zdjęcie nr.6 super.
moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian
Klimaty wiejskie Polski B i nie tylko...
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".