Dziękuję za odwiedziny i komentarze!
Tym razem kilka ujęć jednego tematu. Przydrożna, w zasadzie polna, współczesna kapliczka słupowa. Lubelszczyzna. Ziemia Janowska.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze!
Tym razem kilka ujęć jednego tematu. Przydrożna, w zasadzie polna, współczesna kapliczka słupowa. Lubelszczyzna. Ziemia Janowska.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
56. wędrowcze!
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zachęcony mnogością komentarzy po ostatniej wrzuciekontynuuję temat małej architektury sakralnej na Lubelszczyźnie:
57.
58.
59.
.
Najciekawsze 58 z piętrowa kwitnącą roślinnością. Na 59 wydaje się być zbyt wąsko, na 57 nazbyt szeroko.
Pozdrawiam.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zapomniana kapliczka.. a może nie zapomniana hmmm
Pamiętam jako dzieciak chodziłem z dziadkiem na pole kosić zboże. Wiele takich malutkich kapliczek było - i przydrożne i na miedzach, najczęściej na drzewie.
Dziś, jak jestem w tamtych stronach (okolice Jasła) to już jest inaczej. Większość zniknęła, te co pozostały, stały się monumentalne. Brak klimatu.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
U mnie mimo mnogości, wciąż kapliczek również się one zmieniają i w przypominają powoli szopki chińskie noworoczne zaczynają być jakieś takie licheńskie. Np. Krzyz spawany z rur nierdzewnych na Wysokiej, czy kapliczki z drukowana tekturka z tylu i plastikowymi figurkami w środku otoczone spłowiałymi sztucznymi kwiatami. Odrzucam to od siebie, ale może będzie trzeba zacząć i to fotografować i pokazywać jako dowody wszechkrolujacego bezguścia także i w tym temacie.